Türk Kızılayından Libya’ya sağlık malzemesi yardımı

Dışişleri Bakanlığı, Türk Kızılayı tarafından tedarik edilen 22 ton ağırlığında ilaç ve tıbbi sarf malzemesinin AFAD eşgüdümünde Libya'ya sevkiyatının...

Dışişleri Bakanlığı, Türk Kızılayı tarafından tedarik edilen 22 ton ağırlığında ilaç ve tıbbi sarf malzemesinin AFAD eşgüdümünde Libya'ya sevkiyatının 24 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Libya'da bulunan çeşitli hastane ve sağlık merkezlerinin ivedi tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyacı üzerine Türk Kızılayı tarafından tedarik edilen 22 ton ağırlığında ilaç ve tıbbi sarf malzemesinin AFAD eşgüdümünde Libya'ya sevkiyatı 24 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Söz konusu malzeme Trablus Büyükelçiliğimizin koordinasyonunda Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Sağlık Bakanlığına teslim edilmiştir" denildi.

Açıklamada, Libya'nın istikrara kavuşturulmasına önem atfeden ve Libya Başkanlık Konseyi'nin bu yöndeki çabalarını destekleyen Türkiye'nin, Libya halkının acil ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde gayret göstermeye devam edeceği kaydedildi.

Siyaset Haberleri

Belediye meclisinde 5 madde komisyona gönderildi
Sırbistan’da yeni hükümet kuruldu
Manisa’nın tek YRP’li başkanı muhtarlarla buluştu
Prof. Dr. Palabıyık akademisyenlere seslendi: “Gazze için konforunuzu bozun ve cübbenizi giyin”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Metal Sendikası’na taziye ziyareti
Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu
TBMM Genel Kurulu’nda Maden Kanunu Değişikliği Teklifi kabul edildi
’Lüks makam odası’ iddiasıyla ilgili eski başkandan açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu
Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı"