Türk Standardları Enstitüsü, standardizasyon için farkındalık seminerleri gerçekleştirecek

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından, standardizasyon konusunun önemine dikkat çekmek ve katılımcıları konu hakkında bilgilendirmek hedefiyle...

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından, standardizasyon konusunun önemine dikkat çekmek ve katılımcıları konu hakkında bilgilendirmek hedefiyle başlatılan farkındalık seminerleri dizisinin ilki, 30 Haziran'da gerçekleştirilecek.

TSE tarafından gerçekleştirilecek "Kaliteli Ürün, Kaliteli Tüketim için Standardizasyon Semineri" ile standardizasyon konusunda kamuoyu bilincinin oluşturulması, standartların belirlenmesi sürecinde tüketicilerin katkısının öneminin vurgulanması, proje kapsamında hazırlanan Standardizasyon Platformunun tanıtımının yapılması, çevrimiçi Standardizasyon Platformu aracılığıyla, standardizasyon süreçlerine ilgili tarafların katılımının sağlanması, standardizasyonda TSE ve hedef grupların rolleri ve sorumlulukları hakkında bilgi verilmesi hedefleniyor.

Türkiye genelinden ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve tüketici örgütlerinin temsilcilerinin davetli olduğu seminer Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber'in açılış konuşmalarıyla başlanması planlanıyor.

Proje hakkında bilgilendirme sunumlarının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik yaptığı ve Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Aziz Koçal, Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Akademi Üyesi ve Bilişim Standartları Platformu Başkanı Ziya Karakaya'nın panelist olarak yer alacağı Standardizasyonun Tüketicinin Korunmasındaki Önemi paneli ile devam edecek.

Bilgilendirme ve farkındalık seminerleri, ürün ve hizmetlerin kalite gereklerini oluşturmak için standartların belirlenmesi sürecinde tüketicilerin, üreticilerin ve üniversitelerin katkısının önemini vurgulamak ve katılımcı yöntemlerle yeni stratejiler oluşturmak amacıyla düzenleniyor. Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılması planlanan seminerler ile toplamda bin 700 kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Ekonomi Haberleri

Kuşadası’na üç gemiyle toplam 6 bin 590 turist geldi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Azerbaycanla ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi yönünde KEK Mekanizması’na önem veriyoruz"
Büyükşehir’den Deprem ve Depremin İnşaat Sektörüne Etkileri çalıştayı
TPF Başkanı Ömer Düzgün: "Sektörün geleceğini için herkesi mutlu edecek yasal düzenlemelere ihtiyaç var"
İstilacı yabancı türleri izleme ve kontrol eylem planı açıklandı
İsdemir saat ücretli işe alım yapacak
Çamlıhemşin’de bin meyve fidanı ve 300 ata tohumu dağıtıldı
İnovasyon ödüllü arıcılık firması enerjisini OKA ve KOSGEB desteğiyle kurduğu GES’ten karşılamaya başladı
İhlas Vakfı kurban hisse bedellerini açıkladı
Yüksekova’da ekim mesaisi başladı