Turkcell iştiraklerinden Global Tower halka arza hazırlanıyor

Türkiye'nin bağımsız kule şirketi Global Tower'ın halka arzı için geri sayım devam ediyor.

Türkiye'nin bağımsız kule şirketi Global Tower'ın halka arzı için geri sayım devam ediyor. Global Tower'ın halka arzında fiyat aralığı 3,82-4,46 TL olarak belirlendi.

Türkiye'nin ilk ve tek, Avrupa'nın ise kule sayısı bakımından beşinci büyük kule ve altyapı operatörü olduğu belirtilen şirket Global Tower'ın halka arzı sürecinde fiyat aralığı belirlendiği açıklandı. Talep toplama sürecinde Global Tower'ın pay fiyatı 3,82 TL ile 4,46 TL aralığında olacak. Global Tower'ın yurt içinde halka arzına İş Yatırım, yurt dışında ise Citigroup Global Markets Limited (Citi) liderlik ettiği kaydedildi.

Yapılan açıklamaya göre; Global Tower'ın yurt içi ve yurt dışında gerçekleşecek halka arzı ek satış opsiyonu da dahil olmak üzere şirketin ödenmiş sermayesinin yüzde 25'ine kadar yapılacak. Paylar Türkiye'de bireysel ve kurumsal yatırımcılara arz edilirken, yurtdışında ise hedef uluslararası nitelikli yatırımcılar olacak. Halka arz edilecek olan Global Tower payları Borsa İstanbul'da işlem görecek.

Ayrıca halka arza ilişkin izahname Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından inceleme aşamasında olduğu belirtilirken, gerekli onayların alınmasını takiben ilgili mevzuat çerçevesinde ilan edileceği kaydedildi.

Ekonomi Haberleri

Türkiye en fazla döner ve köfte seviyor
Eskişehir’in ihracatı arttı, ithalatı azaldı
Anadolu’nun en büyük firmaları listesinde 34. olan Lezita’ya ödül
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi arttı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıklamasına göre ’Milliyet farkı’ ödemesi alan firmaya 54 bin 694 TL idari ceza kesildi. Alınan ücret farkı müşteriye iade edildi.
Turizmde birinci çeyrek geliri 8 milyar 784 milyon 800 bin dolar oldu
H-ÜFE yıllık yüzde 85,41 arttı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "İlk çeyrekte 8,8 milyar dolar rekor turizm geliri elde edildi"
Dış ticaret açığı Mart ayında yüzde 12,4 azaldı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "2024 yılı ilk çeyreğinde ziyaretçi sayısı geçen seneye göre yüzde 16,7 artarak 9 milyon 68 bin oldu. Yılsonu hedefi olan 60 milyon ziyaretçi hedefine uyumlu şekilde ilerliyoruz...