Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Mardin’de Toplandı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı 7 Bölge Gazeteciler Federasyonu ve 77 İl Gazeteciler Cemiyeti Mardin’de toplanarak, huzur kenti Mardin’in terör algısının aksine bir huzur kenti olduğunu belirterek, Mardin’e rahatlıkla geliniz çağrısında bulundu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 7. Başkanlar Kurulu toplantısı 20-21-22 Mayıs tarihlerinde Mardin Gazeteciler Cemiyeti, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde Dicle Kalkınma Ajansının katkılarıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Konfederasyona bağlı 7 federasyon ve bu Federasyonları oluşturan 77 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Gazetecilere verilen gala yemeğine TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Komisyon Başkanı Bülent Koç, Vali Yardımcısı Aziz Aydın ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ da katıldı.  Toplantıda konuşan Vali Koçak, son zamanlarda terörle anılan bölgenin huzura kavuşacağını ve terörün son çırpınışları olduğunu belirterek “Bu medeniyetler şehri Türkiye ile beraber bütün dünyaya şu mesajı veriyor; hiç kimse endişelenmesin, geleceğimiz aydınlık. Aydınlık geleceğe doğru en güçlü şekilde devam ediyoruz, kimsenin endişe etmesine gerek yok. Geleceğimize kast eden teröristler ve arkasındaki güçler bütün kirli emellerine rağmen hedefledikleri sonuca ulaşamadılar, ulaşamayacaklar. Kısa süreli olarak turizm baltalanmış insanların moralini bozmuş olabilir. Mardin halkı olarak, Türkiye olarak bu hain terörün emeline ulaşmaması konusunda tek vücut olarak beraberiz" dedi.
 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Ülke olarak çok hassas, zorlu bir dönemden geçtiklerini belirterek “Birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik terör saldırıları devam ederken gazeteci meslektaşlarımız zorlu şartlarda görev yapmaya çalışıyor. Halkın doğru ve tarafsız haber alması amacıyla fedakârca çalışan meslektaşlarımızın bölgede zor şartlar altında görev yaptığını biliyoruz. Unutulmamalıdır ki basın özgürlüğü, sadece basın kuruluşlarının ya da gazetecilerin özgürlüğü demek değildir. Basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğüdür ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Halkın haber alma özgürlüğü adına görev yapan meslektaşlarımız zor şartlar altında görev yapıyor. Meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlayıcı önlemlerin zaman geçirilmeksizin alınmasını bekliyoruz. Bölücü terör örgütünün saldırısında şehit düşenlerin derin acısı yüreğimizi yakıyor. Birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize ve demokratik yaşama yönelik terör saldırılarını kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Diliyorum bu zor günleri dayanışma içinde atlatacak ve güzel günlere ulaşacağız. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak üye cemiyet başkanlarımıza geleceğe ümitle yürüyeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

SONUÇ BİLDİRİSİ YAYINLANDI:

Mardin’de bir araya gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu, tarafından yayınlanan sonuç bildirgesinde şu görüşlere yer verildi:  

“ Sınırlarımızın hemen yanında yuvalanan ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, kardeşliğimize yönelik saldırılar gerçekleştiren terör örgütleri, huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışmaktadır. Ülkemizin çeşitli kentlerinde kaos ortamı yaratmak isteyen bu örgütler,  güvenlik güçlerimizi ve masum insanları hedef seçmekte, acımasızca can almaktadır. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Mardin’de toplanan ve 20 bini aşkın basın mensubunun temsilcisi olan TGK Başkanlar Kurulu,  terör saldırılarını lanetlemekte, saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimize ve yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, ulusumuza baş sağlığı dilemektedir.

Mardin ve Batman’da 2 gün süren gezi ve incelemelerde açıkça görülmüştür ki; ulusal ve uluslararası kamuoyunda oluşturulan olumsuz algının aksine, bölgede güvenlik zafiyeti veya terör tedirginliği yoktur.  Mardin toplantısında açıkça görülmüştür ki; Doğu ve Güneydoğu’da yayın yapan medya kuruluşları ve meslektaşlarımız, terör yüzünden görevlerini özgürce yapamamakta, maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda ilgili kurumları göreve çağırıyoruz. Konfederasyonumuz bu mağduriyetlerin giderilmesinin takipçisidir ve sorun çözümleninceye kadar meslektaşlarımızın yanındadır.

Öte yandan bu ortamda, ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızın da, terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden titizlikle kaçınmasını bekliyoruz.Unutulmamalıdır ki; gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Bu nedenle aklıselim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele edilmelidir.  Birlik - beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarının amacına ulaşamayacağını vurguluyor,  ulus olarak aydınlık yarınlara ulaşacağımıza olan inancımızla çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

Güncel Haberleri

Dört aracın karıştığı kazada: 1 kişi yaralandı
Kan bağışına türkülü destek
Kontrolden çıkan araç refüje çarparak takla attı: 1 yaralı
Okul çevresinde açık alkol satışına: 2 gözaltı
Malatya SYDV ile 750 bin depremzedeye yardım ulaştı
Başkan Akçin, Yerinde Dönüşüm’de verilen tutarın arttırılmasını istedi
Rögara düşen köpek kurtarıldı
Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı
Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti