Türkiye yılın ilk iki ayında 4,3 milyon yabancı ziyaretçi ağırladı

Türkiye’ye 2024 yılının ilk iki ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 4 milyon 341 bin 606 oldu.Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yılın ilk iki ayında Türkiye’ye gelen yabancı...

Türkiye’ye 2024 yılının ilk iki ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 4 milyon 341 bin 606 oldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yılın ilk iki ayında Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada Türkiye’ye 2024 yılının ilk iki ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 4 milyon 341 bin 606 olduğu kaydedildi. Açıklamada, Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısının 2023 yılında 3 milyon 876 bin 381 olduğu belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre şubat ayında ise Türkiye’yi 2 milyon 294 bin 579 yabancı ziyaret etti. Turizmdeki şubat ayı artış oranı da yine bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,68 oldu.

Ekonomi Haberleri

Başkan Güler: "5 yılda 15 milyar liralık yatırım yaptık"
Bakan Şimşek: “TCMB’nin döviz pozisyonu iyileşiyor, swap hariç net rezervler nisan başından itibaren 26,7 milyar dolar arttı”
DSO Başkanı Kasapoğlu; “Avrupa Birliği’nin Türkiye için önemli bir partner olduğuna inanıyoruz”
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "TCMB’nin döviz pozisyonu iyileşiyor, swap hariç net rezervler nisan başından itibaren 26,7 milyar dolar arttı."
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Programımız çalışıyor, yeniden dengelenmeyle cari açık düşüyor, makro finansal istikrar güçleniyor ve güven artıyor. Azalan dış finansman ihtiyacı ve hızlanan dış kaynak girişiyle rezervl...
Kruvaziyer gemi 14 günde 3. kez Samsun’a geldi
Başkan Boyacı; “34 yıldır üyelerimizden aldığımız güç ve tecrübeyle yolumuza devam ediyoruz”
Bizim Toptan Market 183’üncü mağazasını Şırnak’ta açtı
TOBB Gaziantep GGK, genç girişimcileri Mert Başaran ile buluşturdu
Kütahya Tarım Fuarı açıldı