Tuskon Davası başladı

FETÖ'ye finansman sağladıkları iddiasıyla, İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve ünlü baklavacı Faruk Güllü'nün de aralarında...

FETÖ'ye finansman sağladıkları iddiasıyla, İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve ünlü baklavacı Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu TUSKON ve üye şirketleri ile ünlü iş adamları hakim karşısına çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile üye şirketlerine yönelik Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 31'i tutuklu 86 sanığın yargılanmasına başlandı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü ile birlikte 28 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken, 50 tutuksuz sanık da salonda hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları ve yakınları da katıldı. Öte yandan duruşma salonu önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Duruşma, tutuklu sanıkların kimlik tespitiyle devam ediyor.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, firari sanıklardan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay'ın "anayasayı ihlal", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıldan 25 yıl 6'şar aya kadar hapisleri istenmişti.

İddianamede aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Ahmet Tuzlu, Cahit Durmaz, Faruk Güllü, İsmail Hakkı Kısacık, Mehmet Fatih Baltacı, Murad Abdurrahman Baltacı, Murat Atakan Kayalar, Mustafa Şevki Kavurmacı, Rana Tezcan Açıkgöz, Harun Akca, Mehmet Zenginer'in de bulunduğu diğer 83 iş adamının "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilirken, sanıklardan Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari'nin "örgüt üyeliği" suçunun yanında "özel belgede sahtecilik" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları öngörülmüştü.

Asayiş Haberleri

17 araç alev alev yanmıştı, hasarın boyutu ortaya çıktı
Tokat’ta mutfak tüpü bomba gibi patladı
Minik Edanur’un ölümü ile ilgili gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi
Seyhan polisi bir evde 10 ruhsatsız tabanca ele geçirdi
Depremde ağır hasar alan 56 yıllık kaymakamlık binası birkaç darbeyle yıkıldı
Çin’de şiddetli yağışlar etkisini sürdürüyor: Zhongshan’da kırmızı alarm
Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine karşı “Kalkan-21” operasyonu: 16 şüpheli yakalandı, 12’si tutuklandı
Çorum’da silahlı ve bıçaklı kavga: 1 yaralı
1 Mayıs’ta polise mukavemet gösteren 38 şüpheli tutuklandı
Kontrolden çıkan otomobil Kızılırmak’a uçtu: 3 yaralı