Twitter’in yeni markası Scope da tehlikede

2017 yılında Türk Şirket Periscope İlet. ve Prod. Hzm Limited'in Twitter aleyhine aldırmış olduğu ihtiyati tedbir kararı sonrasında dünyaca ünlü Periscope...

2017 yılında Türk Şirket Periscope İlet. ve Prod. Hzm Limited'in Twitter aleyhine aldırmış olduğu ihtiyati tedbir kararı sonrasında dünyaca ünlü Periscope canlı yayın uygulamasının Türkiye'deki ismini Scope olarak değiştiren Twitter'ın başı yine dertte.

Twitter'ın uzun süre Periscope markasını haksız şekilde kullandıktan sonra, Scope markasına geçmesinin de marka hukukuna aykırılık oluşturduğunu savunan Türk şirketin başvurusu üzerine Ankara Fikri Sınai Haklar Hukuk mahkemesinde dava açıldı. Davaya bakan mahkeme tarafından Türk şirketin talebi doğrultusunda alınan 20 Nisan tarihli ara karar uyarınca, Scope markasının 3. kişilere devrinin engellenmesi yönünde ihtiyati tedbir kararı alındı.

Taraflar arasında devam eden ilgili diğer davalarda Twitter aleyhine alınan karar ve raporlara bir yenisini daha ekleyen bu gelişme sonrası, dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'deki akıbeti merak ediliyor.

Teknoloji Haberleri

Bakan Kacır: “2030’da 100 bin teknoloji girişimciliği hedefimize ulaşacağız”
ESTÜ patent şampiyonu üniversiteler arasında en ön sıralarda yer alıyor
Alanya’da 60 yaş üstü vatandaşlar model uçak yapımını öğreniyor
İncir ve Zeytin yaprağı molekülü ile 17.patente ulaşan Ar-Ge’ciler Aydın ekonomisine umut oldu
Muratpaşa’da web yazılımı eğitimlerine başvurular başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İnan Konya Bilim Merkezi’ndeki çalışmaları inceledi
Şırnak Üniversitesi’nde TEKMER kuruluyor
MR cihazlı ekspertiz teknolojisi ile araçların kaportasındaki hasarlar tespit ediliyor
“Yapay zekayla beraber metal yaka kavramı hayatımıza girecek”
Bakan Kacır: "Astronotumuz Tuva Cihangir Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024’te ABD’nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek."