Ukrayna ordusu Irpin’de kontrolü sağladı

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında yer alan Irpin şehrinde Ukrayna ordusu, Rus birliklerine karşılık verdiği mücadelede galip gelerek kontrolü ele...

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında yer alan Irpin şehrinde Ukrayna ordusu, Rus birliklerine karşılık verdiği mücadelede galip gelerek kontrolü ele geçirdi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e 27 kilometre uzaklıkta bulunan Irpin şehrinde Rus askeri birlikleri ile Ukrayna ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Ukrayna askerleri gösterdikleri direniş sonucu kentteki kontrolü ele geçirdi. Ayrıca Rusların başkente ilerleyişinin önüne geçilmesi için Buça-Irpin Köprüsü de havaya uçuruldu.

Irpin Belediye Başkanı: "Irpin güven içinde. Onları geri püskürttük"

Askeri kıyafetlerle operasyona katılan ve daha sonra Irpin halkına evde kalın açıklamasında bulunan Irpin Belediye Başkanı Aleksandır Markuşin ise, "Bugün Ukrayna ve halkımız için çok önemli bir gün. Bugün Irpin şehrine Bucha tarafından tanklarla girdiler. Arkadaşlarımızla geri püskürttük. Olabildiği kadar evlerinizde kalın, dışarı çıkmayın. Sürekli çatışmalar yaşanıyor. Evlerinde yardıma ihtiyacı olan yaşlı kadınlar, çocuklar olabilir. Komşular lütfen yardım edin. Ne ihtiyacınız varsa bizi arayın biz getirelim. Sakin kalmanıza ihtiyacımız var. Biz çalışıyoruz, Irpin güven içinde. Onları geri püskürttük durum kontrol altında. Yaşasın Ukrayna" ifadelerini kullandı.

"Ukrayna halkı işgalcileri molotof kokteylleri ile yaktı"

Kiev etrafında bulunan küçük şehirlere yönelik açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Aleksey Arestoviç, "Kiev'e ve başkente yakın şehirlere gelince, oralarda düşman Bucha'ya, Gostomel'e ve Irpin'e girmeye çalıştı. Ancak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin çok güçlü roket, top ve hava saldırısına maruz kalarak durduruldu. Bucha halkı da direnişe katıldı ve Rus askerlerini molotof kokteylleri ile yaktı" ifadelerini kullandı.

Asayiş Haberleri

Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 8 ilde düzenlenen ‘Mahzen-36’ operasyonlarında elebaşılığını Semed Ötünç’ün yaptığı organize suç örgütü çökertildi”
Bursa merkezli 8 ilde jandarma tarafından düzenlenen “MAHZEN-36” operasyonlarında elebaşılığını Semed Ötünç’ün yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü...
Bandırma’da motosiklet hırsızları tutuklandı
Ankara’da kontrolden çıkan otomobil binanın 3’üncü katına çarptı
Burdur-Antalya karayolunda LPG tankeri devrildi, sızıntı nedeniyle yol çift taraflı trafiğe kapatıldı
Yozgat’ta kontrolden çıkan otomobil ağaca çarparak durabildi: 1 yaralı
Niğde’nin Çiftlik ilçesinde trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı
Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı