Ukrayna’ya ilk Leopard 2 tank taburunun baharda teslim edilmesi bekleniyor

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna'ya gönderilecek olan Leopard 2 tipi tankların ilk taburunun mart, nisan ayı gibi teslim edilmesinin beklendiğini...

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna'ya gönderilecek olan Leopard 2 tipi tankların ilk taburunun mart, nisan ayı gibi teslim edilmesinin beklendiğini açıkladı.

Almanya'nın Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarının gönderilmesine onay vermesinin ardından ilk tankların gelecek aylarda teslim edilmesi bekleniyor. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Polonya ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya gönderilecek olan Leopard 2 tipi tanklarının ilk taburunun mart, nisan ayı gibi teslim edilmesinin beklendiğini belirterek, bir tank taburunun yaklaşık 31 tanktan oluşacağını ifade etti. Pistorius, "Bu yıl üçüncü veya dördüncü ayda en az bir tabur teslim edebiliriz ve ardından tabii ki olabildiğince hızlı ilerlememiz gerekiyor" dedi.

Dün Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret eden Pistorius, 2024'ün ilk veya ikinci çeyreğine kadar en az 100 Leopard 1 ana muharebe tankının Ukrayna'ya teslim edileceğini ifade etmiş, Ukrayna'nın birkaç Avrupa ülkesinden eski Leopard 1A5 ana muharebe tankı alacağını aktarmıştı.

Siyaset Haberleri

TBMM Başkan Kurtulmuş: “Kadına karşı şiddetin önlenmesinde Türkiye olarak son yıllarda önemli mesafeler kat ettiğimizi sevinerek ifade ediyorum"
TBMM Başkanı Kurtulmuş: "(Güney Afrika’nın İsrail’e açtığı ‘soykırım’ davası) Türkiye olarak Uluslararası Adalet Divanı Sözleşmesi’nin 63. maddesi gereği biz de bu mahkeme süreçlerine müdahil olacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi: “Gazze’de kapsamlı ve sürdürülebilir bir ateşkesin derhal gerçekleştirilmesi çağrısında bulunuyoruz”
Çin Devlet Başkanı Xi, Paris’te Macron ve von der Leyen ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniye ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmen atamaları ile ilgili açıklama
Gazze’de ateşkesin 42’şer günlük üç aşamadan oluştuğu iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hamas’ın Türkiye’nin telkinleri ile verdiği kararı olumlu bulduğumuzu ifade ettiğim görüşmede, İsrail’in de kalıcı ateşkes için adım atması gerektiğini vurguladık. Batılı ülkeler başta olmak üzere...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile telefonda görüştü.