Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı teknik heyeti Tahran’da

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) teknik heyetinin Tahran’a geldiğini duyurdu.İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) teknik heyeti...

Siyaset

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) teknik heyetinin Tahran’a geldiğini duyurdu.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) teknik heyetinin Tahran’a geldiğini duyurdu. Bekayi, ziyaretin geçtiğimiz haftalarda IAEA Başkanı Rafael Grossi ile İranlı yetkililer arasında gerçekleştirilen görüşmelerin devamı niteliğinde olduğunu belirterek, "Görüşmelerde, Ajans’tan bir teknik heyetin Tahran’a gelmesi kararlaştırılmıştı. Heyet Tahran’a geldi ve bugün İran Atom Enerjisi Kurumu yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirecek. Görüşmeler tamamen teknik düzeyde gerçekleştirilecek ve ele alınacak başlıca konular arasında Ajans ile İran arasında kararlaştırılan nükleer tesislerin denetimi ve güvenliğini kapsayan ek protokoller yer alacak" dedi.
Bekayi ayrıca, İran’ın beklentisinin, Ajans’ın bu süreçte siyasi baskılardan uzak şekilde teknik görevlerini ve profesyonel sorumluluklarını yerine getirmesi olduğunu vurguladı.

"Ajans, İran ve ABD arasında köprü olabilir"
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Başkanı Rafael Grossi, 17 Nisan’da Tahran’a ziyaret gerçekleştirmişti. Grossi ziyareti kapsamında İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami ile bir araya gelmiş ve görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, "Ajans, İran ve ABD arasında köprü olabilir ve görüşmelerin olumlu sonuçlanması için gerekli desteği sunacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Siyaset Haberleri

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten, İsrailli bakanın sözlerine tepki: "İşgalci, soykırımcı ve günümüzün Nazi yönetimi olan bir ekibin üyesidir"
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten, İsrailli bakanın sözlerine tepki: "İşgalci, soykırımcı ve günümüzün Nazi yönetimi olan bir ekibin üyesidir"
Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye’yi ziyaret edecek
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic: "İsrail, bir suç çetesi tarafından yönetiliyor"
Komisyonlardaki görev dağılımı belli oldu
Milletvekili Ün: "Çifte vatandaşlık sahibi Moşeler, İsrail’e savaş suçu işlemeye gidiyor"
Milletvekillerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kütahya kirazı ikramı
Dışişleri Bakanlığından, İsrailli bakanın sözlerine tepki: "Asılsız iftiralar ve alçakça yalanlardan ibaret"
Bakan Güler, Azerbaycan’ın İstihbarat Başkanı Korgeneral Sultanov’u kabul etti
Bakan Güler, Azerbaycan’ın İstihbarat Başkanı Korgeneral Sultanov’u kabul etti