üniversitelerin İzmir ekonomisine katkısı

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çevik: 'Üniversitelerimizin İzmir ekonomisine bir senede sağladığı katkı, 3 milyar lirayı buluyor'

İZMİR (AA) - Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, kentteki 9 üniversitenin bir yılda, İzmir ekonomisine yaklaşık 3 milyar liralık katkıda bulunduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Çevik, yaptığı açıklamada, kentteki 9 üniversitenin, yaklaşık 160 bini öğrenci olmak üzere çalışanlarıyla 200 bin kişilik nüfusa sahip olduğunu belirtti.

Sadece 160 bin öğrencinin asgari ihtiyaçları için yılda minimum 1,5 milyar lira harcadığını kaydeden Çevik, "Buna yatırımları ve diğer harcama kalemlerini de eklerseniz, üniversitelerimizin İzmir ekonomisine bir senede sağladığı katkı, 3 milyar lirayı buluyor" dedi.

Çevik, bu tutarın, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ESHOT ve İZSU hariç 2014 bütçesi kadar olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Üniversiteler, sadece eğitim veren, bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunan değil, aynı zamanda topluma dinamizm kazandıran ve yeni ufuklar açan, gittikleri yeri kalkındırıp geliştiren kurumlar. Üniversite demek, kısaca hayat demek. Bunun en çarpıcı örnekleri Anadolu’da yaşanıyor. Küçük bir ilimize kurulan bir üniversite hızla büyürken, o şehri de büyütüp geliştiriyor. İzmir’deki 9 üniversitemiz de gençlikten aldığı enerji ve güçle kentimizi, hem ekonomik hareketlilikle geliştiriyor hem de kültürel anlamda zenginleştiriyor."

Yerel Haberleri

Büyükşehir’den tramvay açıklaması
KMÜ’de ’Hıdırellez ve Bahar Şenlikleri’
Başkan Sandıkçı: "İlçemize yeni yatırımlar kazandırmak için gayretle çalışıyoruz"
Milas’ta ‘Halk Günü’ uygulaması
Eyyübiye’de 7 mahallede eş zamanlı çalışma
Kanser tedavisi gören başçavuş hayatını kaybetti
Haliliye’de evde bakim hizmeti ile haneler temizleniyor
Müzik’te Dünya Birinciliği GKV’li Meriç Demircioğlu’nun
Kılıç, ESOB Başkan Adayı olduğunu açıkladı
AK Parti İl Başkanı Küçükoğlu, İHA Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti