Valiliğinin ortaklık başvurusu yaptığı ’AB Ekonomisini ve insan sermayesini güçlendirme’ projesi kabul edildi

Kırşehir Valiliği tarafından ortaklık başvurusu yapılan 'Reinforce EU Economies, Reinforcing Human Capital' (AB Ekonomisini ve İnsan Sermayesini

Kırşehir Valiliği tarafından ortaklık başvurusu yapılan "Reinforce EU Economies, Reinforcing Human Capital" (AB Ekonomisini ve İnsan Sermayesini

Güçlendirmek) adlı proje İtalya ulusal ajansı tarafından kabul edildi.

Projenin kabul edilmesi ile ilgili Kırşehir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Avrupa Birliği Projeleri Erasmus + 2018 yılı teklif çağrısı döneminde, Valiliğimiz tarafından Ortaklık başvurusu yapılan "Reinforce EU Economies, Reinforcing Human Capital (AB Ekonomisini ve İnsan Sermayesini Güçlendirmek)" adlı Stratejik Ortaklık projesi İtalya Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir.

Valiliğimizin ortağı olduğu 2(iki) yıl sürecek olan projede ayrıca İtalya, Romanya, İsveç ve Danimarka" dan birer sivil toplum örgütü ortak olarak bulunmaktadır.

Proje ile göçmenlere girişimcilik becerisi kazandırarak yerel ekonomilere katkıda bulunmaları ve bu sayede göçmenlerin sosyal entegrasyonunun hızlandırılması amaçlanmaktadır.

Projede ortak kurumların işbirliği ile göçmenlerin sahip oldukları teknik ve mesleki becerileri değerlendirilerek proje ortağı ülkelerde mesleki eğitimler düzenlenecektir. Proje kapsamında girişimcilik bağlamında yapılabilecekler raporlanarak online platformlar oluşturulacak ve ilgililerin kullanımına sunulacaktır"denildi.

Türkiye Haberleri

Hatay’da gök yüzünde görülen cisimler merak uyandırdı
Zorlu mesai, günde 12 saat çalışan tarım işçileri 900 TL yevmiye elde ediyor
Kaymakam Özçelik, Ballı köyünde düzenlenen programa katıldı
Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti
Türkiye’de konser verecek olan Kızılordu Korosu’na protesto
Başkan Sengel: “Doğru yerdesiniz”
Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu
Didimli mübadil torunları 100’üncü yılında atalarını unutmadı
Ankara milletvekillerinden Başkent’in global markası Beypazarı Doğal Maden Suyu’na ziyaret
İBB Başkanı İmamoğlu, elektrikli yeni metrobüsün test sürüşüne katıldı