Vergi rekortmeni inşaat şirketi konkordato ilan etti

İstanbul merkezli birçok önemli projeye imza atan ve vergi rekortmeni şirketler arasında yer alan Emay İnşaat, konkordato ilan etti.

İstanbul merkezli birçok önemli projeye imza atan ve vergi rekortmeni şirketler arasında yer alan Emay İnşaat, konkordato ilan etti.

İstanbul'da gerçekleştirdiği önemli projelerle tanınan ve 2008 yılında kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62. sırada yer alan Emay İnşaat, konkordato başvurusunda bulundu. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurusu şirket avukatları Fatih Uzun ve Tuğba Eryıldız Uzun tarafından yapıldı.

Emay İnşaat'ın başvurusunu değerlendiren mahkeme, şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme, icra iflas hukukçusu Mehmet Ertan Yardım, inşaat mühendisi Osman Serdar Üliç ve yeminli mali müşavir Bülent Yıldırım'ın geçici konkordato komiser heyeti olarak görevlendirilmesine hükmetti. Konkordatonun tasdikine ilişkin davanın ön inceleme ve ilk tahkikat duruşmasının 6 Şubat 2019 tarihinde yapılacağı öğrenildi.

Ekonomi Haberleri

Edirne’de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor
ANASİAD Genel Başkanı Hakan Birkan: "Hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız"
BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, tekrar YESİDEF yönetiminde
Ankara’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı
Hisarcıklı üreticilerin zirai don ve kırağı önlemi
BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi
Kaymakam Kumcu, sınır kapısında incelemelerde bulundu
Çarşamba ve Ayvacık’ta yürütebilecek çalışmalar masaya yatırıldı
Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "S&P ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu. S&P, Fitch ve Moody’s’in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi....