Vezirköprü’nün tek kadın muhtarı mazbatasını aldı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde seçilen tek kadın muhtar mazbatasını ilçe kaymakamından aldı.31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Vezirköprü’nün Özesentepe Mahallesi Muhtarı seçilen Şerife Ak, muhtarlık mazbatasını Vezirköprü Kay...

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde seçilen tek kadın muhtar mazbatasını ilçe kaymakamından aldı.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Vezirköprü’nün Özesentepe Mahallesi Muhtarı seçilen Şerife Ak, muhtarlık mazbatasını Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya’dan aldı. Kaymakam Özgür Kaya, "Kadınların medeni cesaret göstererek, seçim yarışında kazanıp görev almaları demokrasinin gelişmesi açısından çok kıymetli. Vezirköprü’de 161 muhtarlığımız içinde tek kadın muhtar seçilen Şerife Ak‘ı kutluyor; mahallesine ve devletimize hizmetlerinde başarılar diliyorum" dedi.
Özesentepe Mahallesi Muhtarı Şerife Ak ise "İlçede başka kadın muhtar adayları da vardı. Fakat içlerinden tek ben muhtar oldum. Bütün oy veren vermeyen seçmenlerimize teşekkür ederim. Bundan sonra azalarımla mahalleme hizmet edebilmek için elimizden geleni yapacağız. Muhtarlar olarak biz devletimizle vatandaş arasındaki koordinasyonu sağlayacağı, tüm muhtar arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Siyaset Haberleri

Aliyev’den İran büyükelçiliğine taziye ziyareti
Bahçeli: "CHP yönetiminin 6-8 Ekim olayları ile ilgili mahkeme kararına siyasi demesi, haksızlık vurgusu yapması normalleşme ortamına aykırı görmesi rezaletin ta kendisidir."
Bahçeli: "(CHP Genel Başkanı Özel’e) İmralı canisinin affını istiyor musunuz? Vatanın bir bölümünde bağımsız Kürdistan’ı destekliyor musunuz?"
Bahçeli: "6-8 Ekim 2014 tarihindeki isyan teşebbüsüne kalkışanlar hukuki faturasına katlanmak zorundadır. PKK ile HDP arasındaki organik bağ tescillenmiştir."
Bahçeli: "HDP bugün değilse ne zaman kapatılacaktır? Bay Zühtü’nün gitmesinden sonra karar süreçlerine tıkaç olanlar kalmamıştır. Bu parti kapatılmalıdır."
Bahçeli: "İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na saldırması ve İran ile İsrail arasında çatışmalar yaşanması ve Azerbaycan’dan dönüşü sırasında elim bir kazayla sonuçlanan olaylar silsilesi birbirler...
Bahçeli: "İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na ve kazada vefat eden diğer devlet insanlarına rahmet diliyorum. Dost ve kardeş ülke İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının, İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı’nı insanlık suçları nedeniyle yakalama kararı müracaatında bulunması caniler için çemberin daraldığını göst...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Madden ve fiziken çekildiğimiz topraklarda manen ve fikren sonuna kadar varız. Adaletin tecellisine inşallah hep birlikte şahitlik edeceğiz."
Kuzey Kore’den İran’a taziye mesajı: “Reisi’nin vefatı büyük bir kayıp”