Yağışlar sonrası Yüksekova’nın ovası göle döndü

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan yağışlar ve beraberinde karların erimesiyle ova adeta göle döndü.Geçtiğimiz günler bölgede etkili olan yağışla birlikte eriyen kar suları, Yüksekova’nın ovasını sular altında...

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan yağışlar ve beraberinde karların erimesiyle ova adeta göle döndü.
Geçtiğimiz günler bölgede etkili olan yağışla birlikte eriyen kar suları, Yüksekova’nın ovasını sular altında bıraktı. Her hafta bölgenin güzelliklerini ve yaşanan doğa olaylarını kayıt altına alan Ümit Bartın, ilçenin su altında kalan ovasını da görüntüledi. İlçenin Yürekli köyünden başlayan ve Köprücük köyüne kadar uzanan Nehil Sazlığı tamamen sular altında kalırken, Bartın da ovanın göle dönmüş halini kayıt altına aldı.
Kuraklığın ardında gelen yağışların sevindirici olduğunu belirten Öğretmen Ümit Bartın, “Bölgemiz karış karış gezildiğinde, her tarafı muazzam güzellikle dolu. Biliyorsunuz geçtiğimiz haftadan beri yağışlar devam etmektedir. Bu yağışlar aslında güzel oldu ancak ister istemez bölgede çok ciddi zarara da sebebiyet vermektedir. Her hafta olduğu gibi bölge gezilerim devam ediyor. Bu hafta ise özellikle yağışlar nedeniyle ovamız göle dönmüş durumdadır. O manzarayı bende kayıt altına aldım. İnşallah bu sular hiçbir yere zarar vermez” dedi.

Yaşam Haberleri

Başkan Bozbey: "Hamitler’i yeşil bir görüntüye kavuşturacağız”
Gölete düşerek telef olan inek, 4 saat süren çalışmayla sudan çıkarıldı
Asar deresi çevresinde yol düzenlemeleri
Ünye tarihine ışık tutuldu
Yalova Belediyesi’nden park ve bahçelerde yaz hazırlığı
Devriye atan jandarmalar iki yavru karaca buldu
Yakakent’te yaralı çakal kurtarıldı
MASKİ’den 1 milyon 100 bin TL’lik yatırım
Bolu Valisi’nden tüm birimlere talimat: "Suyu kirletene taviz vermeyin"
Bodrum Ortakent Yahşi arıtması için yeni proje