Yakalanan sansar, doğaya salındı

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bir evin bahçesinde yakalanan sansar, doğaya bırakıldı

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bir evin bahçesinde yakalanan sansar, doğaya bırakıldı.

Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, yaptığı açıklamada, vatandaşların talebi doğrultusunda evlerin bahçelerinde bulunan yabani hayvanların ekipler tarafından yakalanarak, gerekli tedavi işlemlerinin ardından doğaya salındığını bildirdi.

Müdürlük olarak şu ana kadar yılan, sansar, sincap gibi yabani hayvanların yanı sıra sokak aralarında bulunan arılarla ilgili vatandaşlardan gelen talepleri yerine getirdiklerini bildiren Avcı, "Aşağıköy Mahallesi'ndeki bir evin bahçesinde yakaladığımız sansarı, Hayvan Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezimizde gerekli tedavi işlemlerinden ardından asıl yaşam yerleri olan doğaya bıraktık. Şu ana kadar bu türden birçok çalışma yaptık. Çalışmamız kapsamında vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamanın yanı sıra hayvanların doğal ortamlarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyoruz" dedi.

Yakalan sansar, daha sonra ormanlık alanda doğaya bırakıldı.

 

Yerel Haberleri

Yatırımlar yükseliyor, başkan yerinde inceledi
Vatandaş ile karganın dostluğu tebessüm ettirdi
GAGİAD Yönetiminden GTB’ye ziyaret
Bozüyük’te emniyet kemerinin önemi simülasyon aracıyla anlatıldı
Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatı 171 gündür aranıyor
Vatandaş anlattı, Yılmaz dinledi
Başkan Akel kız öğrencilerle bir araya geldi
Başkan Demirtaş, miniklerle resim boyama çalışmasına katıldı
Hisarcık Kaymakamı Muhammet Samet Bahar görevine başladı
Arazide kenetlenen 2 metrelik yılanı görünce "Ahtapot Necdet" dedi, o anlar güldürdü