Yalova'da "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Yürüyüşü"

YALOVA (AA) - Yalova'da 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' etkinlikleri kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Müftülüğünce yürüyüş ve iftar programı gerçekleştirildi.Etkinliğe,...

YALOVA (AA) - Yalova'da "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Müftülüğünce yürüyüş ve iftar programı gerçekleştirildi.

Etkinliğe, din görevlileri, camilerin dernek yöneticileri, kamu ve özel sektör sağlık yöneticileri çalışanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, emniyet mensupları ve aileler katıldı.

Uğur Mumcu Parkı'nda toplanan grup, Gazipaşa Caddesi güzergahında yürüyerek ardından Şaban Temüge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'ndeki iftara katıldı.

Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, yürüşün ardından yaptığı açıklamada, sağlığın korunmasına dikkati çekerek, "Sağlığımızı koruma amacıyla hareketli yaşamı benimseme, yeterli, düzenli ve dengeli beslenme ve zararlı maddelerden uzak durma konularında hassasiyet oluşturmaya çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı olarak yürüttüğümüz faaliyetler aynı zamanda dinimizin de emirleridir. Dolayısıyla dinimiz, aynı zamanda bir halk sağlığı dinidir" dedi.

İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü de ramazan ayının bereketiyle gecenin bu saatinde çok güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, "Dinimizin en önemli tavsiyelerinden biri de sağlığımızı korumaktır. Peygamber Efendimizin beslenme ve sportif faaliyetler konusunda tavsiyeleri vardır" diye konuştu.

Yerel Haberleri

Parmağa sıkışan yüzük kesilerek çıkarıldı
Prof. Dr. Sami Güçlü’den Rektör Özölçer’e ziyaret
“Arılarım beni tanıyor” diyen bal üreticisi atletle arılarına bakım yapıyor
Görevi esnasında beyin kanamıs geçiren güvenlik görevlisi son yolculuğuna uğurlandı
Başkan Aydın’dan kreş müjdesi
Sungurlu’da geleneksel çocuk oyunları şenliği sona erdi
Öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü son yolculuğuna uğurlandı
Gödekmerdan, genel başkan yardımcısı oldu
Jandarma ekibi tilkiyi elleri ile besledi
Tahmazoğlu İsrail’i protesto eden üniversite öğrencilerine destek verdi