Yalova'dan kısa kısa

Mehmed Akif Ersoy'u Anma Günü

YALOVA (AA) - Altınova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıl dönümü ve Mehmed Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Altınova Belediye Başkanvekili Fevzi Arıca, Altınova Vakıfbank İlkokulu Toplantı Salonu'ndaki etkinlikte, Ersoy'un çok büyük bir şair olduğunu söyledi.

Onun, İstiklal Marşı gibi çok güzel bir eseri yazarak Türk milletine armağan ettiğini vurgulayan Arıca, "Büyük şairimizin mekanı cennet olsun. İnanıyorum ki Mehmed Akif ölmedi, şiirleriyle ve özellikle Safahat'ıyla hala aramızda yaşıyor" diye konuştu.

Törene, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

- Lodostan zarar gören çöp konteynerleri değiştirildi

 

Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, lodos sırasında zarar gören çöp konteynerlerini değiştirdi.

Belediye Başkanı Vefa Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte etkili olan lodos sonrası incelemelerinde hasar gören yerleri tespit ettiklerini ve buna göre çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Gerekli işlemlerin en kısa sürede yapılması talimatını verdiğini aktaran Salman, "Belediye ekiplerimiz, Paşakent Mahallesi'nde bulunan ve lodos sırasında zarar görerek kullanılmaz hale gelen konteynerleri yeni ve metal konteynerlerle değiştirdi. Bu gibi çalışmalara devam ederek şehrimizin daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlayacağız" ifadesini kullandı.

Güncel Haberleri

Okul çevresinde açık alkol satışına: 2 gözaltı
Malatya SYDV ile 750 bin depremzedeye yardım ulaştı
Başkan Akçin, Yerinde Dönüşüm’de verilen tutarın arttırılmasını istedi
Rögara düşen köpek kurtarıldı
Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı
Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti
Başkan Sadıkoğlu: “Rezerv Alan uygulaması belirsizliği artırıyor”
Depremzede baba oğulun konteynerde ekmek mücadelesi
Rögar borusuna düşen kirpiler kurtarıldı