Yaralı Kızıl Şahin, tedavi edilerek doğaya bırakıldı

Vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Kızıl Şahin, tedavi edildikten sonra doğal ortamına tekrar bırakıldı.

Vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Kızıl Şahin, tedavi edildikten sonra doğal ortamına tekrar bırakıldı.

Vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen yaralı Kızıl Şahin, Sinop 10. Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimince gerçekleştirilen tedavisinin ardından yeniden doğal yaşamına bırakıldı.

Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi yapıldı

14 Temmuz'da İnebolu'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, DKMP Kastamonu İl Şube Müdürlüğüne teslim edildi. İl Şube Müdürlüğü ekiplerince Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledilen yaralı kızıl şahinin 10. Bölge Müdürü Veteriner Hekimince yapılan muayenesinde kanat eklemlerinde açık yaraların bulunduğu ve uçma teleklerinin zarar gördüğü tespit edildi. 32 gün Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde misafir edilen kızıl şahin, tedavi, bakım ve rehabilitasyon sürecini tamamlamasının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün talimatı doğrultusunda halkalanıp, vücut ölçümleri yapıldıktan sonra DKMP 10. Bölge Müdürlüğünce tekrar doğal yaşamına bırakıldı.

Kızıl Şahin'dan elde edilen veriler kuşların karşı karşıya kaldığı fizyolojik problemlerin belirlenip çözümlenmesinde kullanılacak

DKMP Sinop 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kuşların günlük davranışlarında bir değişikliğe yol açmadan, uzun dönemli bilimsel bir metot olarak kullanılan kuş halkalama yöntemi ile öncelikle kuşların hareket ve hayatta kalma oranlarının ölçüldüğünü kaydetti.

Ayrıca kuşların kanat şekli ve uzunluğu, tarsus, tırnak ve gaganın uzunluğu, ağırlık, tüy renklenmesi, yağ depolama oranları, vücut ağırlıklarındaki değişmeler, tüy değiştirme basamakları gibi morfolojik karakterlerle ilgili pek çok verinin elde edilmesini sağlayan halkalama yöntemiyle elde edilen verilerin kuşların yüz yüze kaldığı fizyolojik problemlerin belirlenip çözümlenmesinde kullanılacağını ifade eden DKMP Sinop 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri, "Uzun süreli halkalama verileri ile ayrıca farklı popülasyonları karakterize edecek ölçümler, türlerin, alt türlerin ortaya çıkarılması, cinsiyet, yaş gibi tanı kriterlerinin geliştirilmesi sağlanıyor. Kuş halkalama yöntemi gözlem yoluyla sayılarının anlaşılmasının zor olan bazı türlerin popülasyon büyüklüklerinin tespitinde konaklama ekolojisi ve göç stratejileri araştırmalarında da kullanılıyor. Halkalanmış bir kuşun ölü ya da canlı tekrar ele geçirilmesiyle; türlerin üreme ve konaklama alanları ile ilgili bilgiler, kuşların göç yollarındaki kritik öneme sahip alanların belirlenmesi ve korunmasında da bilimsel altyapıyı oluşturuyor" dedi.

Yaralı Kızıl Şahin, tedavi edilerek doğaya bırakıldı

Yaralı Kızıl Şahin, tedavi edilerek doğaya bırakıldı

Yerel Haberleri

Başkan Kul: “Gazilerimizin rahat bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapacağız”
Kütahya’da hafızlık imtihanında başarılı olan hafızlar ödüllendirildi
Adıyaman’da ağır hasarlı 9 katlı binanın yıkılma anları kameraya yansıdı
Manyas Kaymakamı Emre Yeşil askere gitti
PAYMER’den gezici mağaza
Vali Ekici, Kırklareli’nde ayrıldı
Gaziler Günü’nde mevlit okundu ve pilav dağıtıldı
ETSO Başkanı Alan: “Şahin başkanımızla müjdeyi verdik”
Aziziye’ye kapalı semt pazarı ve otopark geliyor
Başkan Şerifoğulları, esnaflarla bir araya geldi