"Yarışmada birinci ol, Hitit altınını kap"

Çorum Valisi Kara, eğitim, sportif ya da kültürel alanlarda düzenlenen herhangi bir yarışmada birincilik kazanan öğrenci ve sporcuları Hitit altını ile ödüllendirecek

ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Ahmet Kara, eğitim, sportif ya da kültürel alanlarda düzenlenen herhangi bir yarışmada birincilik kazanan öğrenci ve sporcuları Hitit Altını ile ödüllendireceğini söyledi. 

Vali Ahmet Kara, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanlığınca şubat ayında Kars'ta yapılan Özel Sporcular Kayak Türkiye Şampiyonası'nda derece elde eden Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Anadolu İş Okulunda eğitim gören engelli öğrencileri makamında kabul etti. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile okul müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Vali Kara, Kars'ta yapılan organizasyonda "süzülme" dalında Türkiye Şampiyonu olan Zübeyde Hanım Gençlikspor Kulübü sporcusu Sercan Doğrusöz ile Türkiye ikincisi olan Elvan Furkan Kese ile Türkiye üçüncüsü olan Taylan Mert Akça ve Kübra Kovankaya'yı tebrik etti.  

 Öğrencilerin başarılarıyla Çorum'u gururlandırdıklarını ifade eden Kara, "Sizleri alnınızdan öpüyorum, tebrik ediyorum. Ben Kars'ta vali olarak görev yaptım. Dolayısıyla oradaki kayak pistinin zorluklarını biliyorum. Orada derece yapmak her babayiğidin harcı değil. Derslerinizde de başarılı olduğunuzu öğrendim. Sizler örnek bir öğrencisiniz" diye konuştu.

Vali Kara daha sonra Doğrusöz'e Hitit altını, diğer öğrencilere de kol saati hediye etti. 

- Başarılı öğrencilere Hitit altını 

Vali Kara, bundan sonra eğitim, sportif ya da kültürel alanlarda düzenlenen herhangi bir yarışmada birincilik kazanan öğrenci ve sporcuları Hitit altını ile ödüllendireceğini söyledi. 

Bugüne kadar başta sportif branşlar olmak üzere çeşitli alanlarda düzenlenen ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece yapan öğrenci ve sporcuları ödüllendirdiklerini ifade eden Kara, "Bundan sonra eğitim, sportif ya da kültürel alanlarda düzenlenen herhangi bir yarışmada birincilik kazanan öğrenci ve sporcuları da Hitit altını ile ödüllendireceğiz. Yarışmalarda Çorum'u temsil eden ve başarısıyla bizleri gururlandıran evlatlarımızı ödüllendirmek ve teşvik etmek bizim için görevdir" dedi. 

Bir tarafında Güneş Kursu, diğer tarafında da Kadeş Barış Anlaşması'nı simgeleyen figürlerin yer aldığı Hitit altını kuyumcularda 170-180 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. 

Yerel Haberleri

Hacı adayları kutsal yolculuğa hazırlanıyor
Özel bireylerin eğitim hayatına katkı sağlayacak çalıştay sona erdi
Gaziantep OSB Başkanı Şimşek’ten 1 Mayıs mesajı
Kilis’te kan bağışı kampanyası
"Seni Unutmadık Kardeşim" projesiyle Ağrı’dan Hatay’a umut ışığı ulaştı
Şehit Muhammet Koçak için mevlit okutuldu
Atatürk Üniversitesi, dijital geleceğe emin adımlarla yürüyor
Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerinden Fatma Şahin’e ziyaret
Şahin: “Bu büyük ailenin en önemli parçası emekçi kardeşlerimizdir”
Tecrübelerini gençlere anlattı