YD-ÜFE Mart’ta arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Mart ayında Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıkladı.

Yurt dışı üretici fiyat endeksi Mart'ta aylık yüzde 0,48 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Mart ayında Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. Buna göre; ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2017 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,48, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,76, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,76 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 10,44 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,94, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 0,45 artış olarak gerçekleşti. Bir önceki aya göre en fazla artış; yüzde 3,60 ile metal cevherleri, yüzde 2,67 ile deri ve ilgili ürünler, yüzde 2,27 ile diğer mamul eşyalar alt sektörlerinde gerçekleşti. Buna karşılık kok ve rafine petrol ürünleri yüzde 7,48, basım ve kayıt hizmetleri yüzde 1,63, makine ve ekipmanlar (b.y.s.) yüzde 0,82 ile bir önceki aya göre endekslerin en fazla düştüğü alt sektörler oldu.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2017 yılı Mart ayında en fazla aylık artış dayanıklı tüketim mallarında, en fazla yıllık artış enerji mallarında gerçekleşti.

Ekonomi Haberleri

Yıldız Holding’in hedefi değişimi sorumlu liderlikle yöneterek iş dünyasına öncülük etmek
Dünya pazarında Türk Kuruyemişi ve kuru meyve tercihi yükseliyor
Halk pazarına yoğun ilgi
İstanbul’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı
Sarıgöl’de taze bağ yaprağı alımları devam ediyor
Hepsiburada, drone ile teslimatı test ediyor
Mersin Valisi Pehlivan: "2024 yılı başından bu yana 8 bin 242 kişi işe yerleştirilmiştir"
BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe
EPDK Başkanı Yılmaz: “Tüketicilerimizin enerji tedarikinin aksatılması riskini gördüğümüz durumlarda gerekli tedbirleri kararlılıkla alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”
Hitit Üniversitesi’nde bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar masaya yatırıldı