Yeni doğmuş bebeği çanta içine bırakıp terk ettiler

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akaya-Yerkesik Mahallesi arasındaki çalılık alana, yeni doğmuş bir kız bebek çanta içine bırakılarak terk edildi.

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akaya-Yerkesik Mahallesi arasındaki çalılık alana, yeni doğmuş bir kız bebek çanta içine bırakılarak terk edildi.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan bir vatandaş, Akkaya-Yerkesik Mahallesi arasında bir dere yatağında çanta içinde bebek bulduğunu ihbar etti. Muğla Cumhuriyet Savcılığından alınan talimat sonrası 112 Acil Yardım ambulansı ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler olay yerine vardıklarında çalılar içinde bir çantanın içinde henüz yeni doğmuş kız bebek bulundu. Göbek kordonunun bile kesilmediği bebek 112 ekipleri tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Bebeğin gece ya da sabah doğduğu öğrenilirken, göbek kordonunun 112 ekipleri tarafından kesildiği, hipotermi geçirdiği öğrenildi. Bebek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Terk edilen bebek ile ilgili Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, jandarma ekipleri terk edilen bebeğin ailesini bulmak için çalışma başlattı.

Asayiş Haberleri

Hırsızlık suçundan 14 yıl ceza alan şahıs yakalandı
Teleferik kazasında Belediye Başkanı Kocagöz’un tutukluğuna ilişkin ikinci itiraz da reddedildi
Kılıçdaroğlu’na ’Adalet Yürüyüşü’ sırasında saldırı girişimi davasına devam edildi
Bağcılar’da 2019-2023 yılları arasında 4 çocuğa cinsel istismar suçundan hakkında 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen su satıcısı Metin Şenay’ın yargılandığı davada ara karar açıklandı. Mahkeme, sanığın tutuklu...
Kırıkkale’de firari FETÖ hükümlüsü yakalandı
Ceza infaz kurumunda ‘trafik’ semineri
Keşan’da 2 şüphelinin üst aramasında 20,63 gram uyuşturucu ele geçirildi
Vali Ekici “Kırklareli’ni geçilmez bir şehir haline getirdik”
Savcılık düğmeye bastı, jandarma operasyon başlattı
Bursa’da devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti