Yeşilay'dan uyuşturucuyla mücadelede yasa talebi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, son dönemde kullanımı artan bonzai ve benzeri uyuşturucu maddelerle mücadele konusunda yasa çıkarılmasını talep etti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, son çağda kullanması artan bonzai ve bu gibi uyuşturucu maddelerle mücadele konusunda yasa çıkarılmasını ilgi etti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman yaptığı yazılı açıklamada, isteklerinin arz ve ilgi azaltımının topyekun değerlendirildiği, madde bağımlılığının her yönden ele alındığı bütüncül bir 'Uyuşturucuyla Mücadele Yasası'nın çıkarılması olduğunu belirtti.

Karaman, gençler içinde kullanması hızla artan bonzainin ölümlere sebep olduğuna dikkati çekerek, bonzainin yürek ve böbrek yetmezliğine sebebiyet verdiğini aktardı.

Sentetik uyuşturucuların kullanımına değinen Karaman, 'Korkumuz şu; bonzai son derece hızlı yayılma gösteriyor ve kullanım yaşı ortalaması düştü. 10 yaşındaki bir çocuk dahi bonzai kullanmaya başladı. Sentetik bulunduğu için merdiven altında rahatlıkla yapılıyor. 1-2 liraya alınabiliyor, internette rahatlıkla satılıyor' ifadelerini kullandı.

Karaman, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar ile Milli Eğitim bakanlıkları, güvenlik güçleri ve Yeşilay'ın uzun yıllardır uyuşturucuya karşı sürdürdüğü mücadeleye işaret ederek, şunları kaydetti:

'Ülkemizde hem mevzuat açısından hem de yetkiler açısından büyük bir karışıklık ve dağınıklık var. Kurumlar uyuşturucu mücadelesinde birbirleriyle koordine olmalı. Yeşilay olarak iki esas tedbir önerimiz var. Birinci önerimiz; acil şekilde giderici hizmet standartlarının geliştirilmesi, yok ise çeşitli sivil cemiyet kuruluşlarının yaptığı bir sıra iyi niyetli çalışma bilimsellikten irak olması sebebiyle bir yarar sağlamıyor veya beklenilen etkiyi gösteremiyor. İkincisi ise arz ve ilgi azaltımının topyekun değerlendirildiği, madde bağımlılığının her yönden ele alındığı bütüncül bir 'Uyuşturucuyla Mücadele Yasası'nın çıkarılması.'

Sağlık Haberleri

Minik öğrencilerden anlamlı ziyaret
Erciş’te sağlıklı beslenme eğitim semineri verildi
Trafik kazalarında ilk yardım, sertifikası olan kişiler tarafından yapılmalı
Kocaeli Şehir Hastanesi bir yılda 2 milyon hastaya sağlık hizmeti sundu
Sıcak havalarda mideye dikkat
Askerler kan ve kök hücre bağışı yaptı
Sivas Valiliği uyardı: "Keneyi hafife almayın"
Medical Point Gaziantep Hastanesi, şehrin geleneklerine sahip çıkıyor
Kemik erimesi, çocuklukta ortaya çıkıyor
Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gürol Açıkgöz: "Yoğun kullanılan kozmetik ürünler, akneye neden olabilir"