Yetenek avcıları Mudanya’da

Mudanya Gençlik İlçe Spor Müdürlüğü, 'Türkiye Sportif Yetenek Tarama ve Spora Yönlendirme Projesi'ne ev sahipliği yapıyor.

Mudanya Gençlik İlçe Spor Müdürlüğü, "Türkiye Sportif Yetenek Tarama ve Spora Yönlendirme Projesi"ne ev sahipliği yapıyor.

81 vilâyette Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Tarama ve Spora Yönlendirme projesi, Mudanya'da eğitim veren ilkokul 3. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Mudanya Spor Salonu'nda yapılan seçmelere Mudanya'nın tamamında çeşitli okullarında 2. sınıftan 3. sınıfa geçen 996 öğrenci katıldı. Beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörlerin ölçümlerini yaptığı projeye katılanların boy, kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, sıçrama, el kuvveti, geriye top atma, çabukluk, 20 metre sürat koşusu gibi 8 farklı istasyonda bilgileri bilgisayar ortamında kayıt altına alındı.

Mudanya Gençlik İlçe Spor Müdürü Sevgin Güneş, "17 ilçede gerçekleştirilen bir proje. Testler Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yapılacak değerlendirmeler sonunda çocuklarımızın hangi spora yetenekleri olduğu okullarımıza bildirilecek. Bu testler sonunda çocuklarımız yetenekli olduğu branşlarda eğitilerek Türk sporuna kazandırılacak" dedi.

Türkiye Haberleri

Yeniden görevine başlayan Saylak, gazetecileri ağırladı
Kakava ateşi ilk kez Tekirdağ’da yakıldı: Sokaklar doldu taştı
Yeni ’İyilik Gemisi’ Mersin’den Gazze’ye uğurlandı
Gürbulak’ta kilometrelerce uzunlukta tır kuyruğu
Aydın’da çocuk yaşta trafik bilincinin oluşturulmasına dikkat çekildi
Yağmurlu havalarda ıslanmak istemeyen depremzede Meriç’in sesini duyan sağlıkçı Havva’dan afetzede aileye sıcak yuva
Bayramiç’te Mehmet Akif Ersoy anısına hayır ve şenlik düzenlendi
Hatay’da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla vatandaşlara trafik eğitimi verildi
İş adamı Rahmi Koç, Kuşadalı duayen turizmciyi son yolculuğunda yalnız bırakmadı
Kapadokya’nın lezzetleri ‘Kapadokya’da Bahar Sofraları’ etkinliğinde görücüye çıktı