Yıldırım Belediyesi’nin çevre politikası tescillendi

Sürdürülebilir çevre ve atık yönetimi projeleriyle fark oluşturan Yıldırım Belediyesi'nin çalışmaları Türkiye genelinde ses getirmeye devam ediyor.

Sürdürülebilir çevre ve atık yönetimi projeleriyle fark oluşturan Yıldırım Belediyesi'nin çalışmaları Türkiye genelinde ses getirmeye devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi, 12.09.2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği'nin ardından harekete geçerek Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurdu. Bu kapsamda çalışmalarını hızlandırarak belediye hizmet binalarında geri dönüşümü mümkün olan kağıt-karton, plastik, metal ve cam atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar ve elektronik atıkları özel tasarımlı kutu ve kumbaralar aracılığıyla ayrı toplayarak geri dönüşüme kazandıran Yıldırım Belediyesi, personel ve ilçe sakinlerine de yönelik bilinçlendirme çalışmaları başta olmak üzere bir çok proje gerçekleştirdi. Yıldırım Belediyesi tüm bu çalışmaların ardından atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağından ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması adına yürüttüğü hizmetlerden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursa Çevre ve Şehricilik İl Müdürlüğü tarafından "Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazandı. Böylece Yıldırım Belediyesi, Türkiye'de Sıfır Atık Belgesi alan sayılı belediyeler arasındaki yerini aldı.

Geri dönüşümde "Yıldırım" çalışmalar

Yıldırım Belediyesi olarak Türkiye'ye örnek ve öncü çalışmalara imza attıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına sıfır atık çalışmalarına büyük bir önem veriyoruz. İlçe genelinde olduğu gibi belediye hizmet binalarımızda da geri dönüştürülebilir tüm atıkları ayrı toplayarak hem atıkların yeniden değerlendirilmesine hem de ekonomiye katkı sağlıyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve bu konudaki farkındalığın arttırılmasına yönelik bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri yaparak, bu kapsamda düzenlenen faaliyetlere katkı ve katılım sağlayıp, oluşan ve ayrı biriktirilen tüm atıklara ilişkin veriler ile bu atıkların teslim edildiği yerlere ilişkin bilgiler ile birlikte Sıfır Atık Bilgi Sistemine kaydederek yönetmelik yükümlülükleri doğrultusunda Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni oluşturduk. Sıfır Atık Belgesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurarak atık oluşum sebeplerinin gözden geçirip atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımın sağlanmasını kapsayan sorumlulukları başarı ile yerine getiren özel ve kamu kurumlarına veriliyor. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak yürüttüğümüz titiz çalışmalar neticesinde bu belgeyi almaya hak kazandık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi’nin çevre politikası tescillendi

Yıldırım Belediyesi’nin çevre politikası tescillendi

Kültür Haberleri

Bursa Kız Lisesi mezunlarından anlamlı gösteri
Elite World Van Hotel, İranlı turizmcileri ağırladı
Müzik festivalinde hünerlerini sergileyecekler
Burdur’un haşhaş helvası coğrafi işaret alarak tescillendi
"Seni Seviyorum İyi ki Ayrılmışız" 23 Mayıs’ta sahnede
İstanbul Digital Art Festival’e geri sayım başladı
Davul, zurna ve konvoyla hasada uğurlandılar
Akkılıç ödülleri sahiplerini buldu
KidZania İstanbul 10 yaşında
Japonya’daki Samuray ve Ninja Müzesi’ne turistlerden yoğun ilgi