YÖKDİL Sınavı YÖK’ün koordinesinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YÖKDİL Sınavı'nın 2019 yılı sonbaharından itibaren artık YÖK'ün koordinesinde ÖSYM tarafından gerçekleştirileceğini...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YÖKDİL Sınavı'nın 2019 yılı sonbaharından itibaren artık YÖK'ün koordinesinde ÖSYM tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, "Yeni YÖK olarak yükseköğretim sistemimizde ilk kez uygulamaya koyduğumuz "alana özgü tek yabancı dil sınavı" olan YÖKDİL, bilindiği üzere YÖK'ün koordinasyonunda Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi tarafından müştereken uygulanmaktaydı. YÖKDİL Sınavı'nın sürdürülmesindeki katkılarından dolayı Anadolu ve Ankara Üniversitelerine teşekkür ederiz. 2019 yılı bahar dönemi sınavı başarıyla gerçekleştirilmiş olan YÖKDİL, 2019 yılı sonbaharından itibaren artık ÖSYM tarafından yine YÖK'ün koordinasyonunda "Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler" alanlarında uygulanmaya devam edecektir. 2019 yılı sonbahar dönemi YÖKDİL Sınavı 3 Kasım 2019 tarihinde "Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce" dillerinde "Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler" alanlarında yapılacaktır. "Akademisyen dostu yeni YÖK" olarak kurguladığımız YÖKDİL Sınavı yine YÖK'ün koordinesinde ÖSYM tarafından yapılmaya devam edilecek olup, sınav tarihlerine ilişkin bilgi her yıl ÖSYM'nin sınav takviminde yer alacaktır" denildi.

Türkiye Haberleri

İstanbul’da “Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi” ilk iki etabı için kuralar çekiliyor
Fide dağıtımında 2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı
TOBB Emeklileri Derneği genel kurulu yapıldı
Selçuklu 2. El Pazarı yeni gününde kurulacak
Devlet Bahçeli’nin adı Bünyan’da yaşayacak
Öğrenciler için risk teşkil eden vinç belediyeyi harekete geçirdi
Talas’ta Antika Fuarı heyecanı
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hâle getirildi
KAYOTED’in ilk genel kurulu gerçekleştirildi
Bakan Göktaş: “Çeşitli nedenlerle ailelerinden alınan Türk çocuklarıyla ilgili süreci sıkı bir şekilde takip ediyoruz”