Yüksek rekolte kızılcık fiyatlarını düşürdü

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde köylüler tarafından toplanan kızılcık meyvesi pazardaki yerini almaya başlarken, fiyatların geçen yıla oranla düşük...

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde köylüler tarafından toplanan kızılcık meyvesi pazardaki yerini almaya başlarken, fiyatların geçen yıla oranla düşük olduğu gözleniyor.

Kızılcık fiyatlarının düşmesini ürünün bol olmasına ve meyve suyu fabrikalarının alım yapmamasına bağlayan kızılcık satıcısı Hüseyin Güngör,"Geçen yıl kızılcık rekoltesi kuraklık yüzünden düşük gerçekleşti. Bu nedenle kızılcık 4-5 TL arasında alıcı bulmuştu. Bu yıl ise ürün bol, ihraçta olmayınca pazarda kızılcığı 2-2,5 TL arasında satabiliyoruz. Kurtdere köyünde bol yetişen kızılcıktan halkımız ekşi tarhana ayrıca marmelat ve komposto yapmaktadır. " dedi.

Uzmanlar, kızılcık suyunun, yüksek kolesterol ve kalp yetmezliği gibi sıkıntıları olan hastaların kalp sağlığını olumlu yönde etkilediğini, kızılcık meyvesinin yaşam kalitesini yükselttiğini ve uyku problemi yaşayanlara iyi geldiğini vurguladılar.(MA-EFE)

Yerel Haberleri

Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar
Parmağa sıkışan yüzük kesilerek çıkarıldı
Prof. Dr. Sami Güçlü’den Rektör Özölçer’e ziyaret
“Arılarım beni tanıyor” diyen bal üreticisi atletle arılarına bakım yapıyor
Görevi esnasında beyin kanamıs geçiren güvenlik görevlisi son yolculuğuna uğurlandı
Başkan Aydın’dan kreş müjdesi
Sungurlu’da geleneksel çocuk oyunları şenliği sona erdi
Öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü son yolculuğuna uğurlandı
Gödekmerdan, genel başkan yardımcısı oldu
Jandarma ekibi tilkiyi elleri ile besledi