Yumurtlamaya gelen caretta carettayı böyle kaçırdılar

Dünyada nesli koruma altındaki caretta carettalardan biri yumurta bırakmak için geldiği sahilde vatandaşların flaş ve ışıklı ilgisi karşısında karaya...

Dünyada nesli koruma altındaki caretta carettalardan biri yumurta bırakmak için geldiği sahilde vatandaşların flaş ve ışıklı ilgisi karşısında karaya çıkamadan geri döndü.

Nesli koruma altındaki canlılardan caretta caretta kaplumbağaları nadirde olsa bu mevsimlerde yumurtlamak için karaya çıkabiliyor. Dün gecede bir caretta caretta yumurtlamak için Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi sahiline çıktı. Sudan karaya doğru ilerleyen caretta carettayı gören vatandaşlar, kaplumbağanın etrafını çevirdi, flaş açıp, cep telefonu kamerası ile kayıt yaptı. Elini uzatıp kaplumbağaya karşı flaşlı fotoğraf çekilmesi ve yoğun ses üzerine caretta caretta yumurtlayamadan suya dönmek zorunda kaldı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Uzmanlar bu ayda nadiren de olsa caretta carettaların sahile yumurta bırakmak için gelebileceğini belirterek, kesinlikle canlının üzerine ışık tutulmamasını ve rahatsız edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Kültür Haberleri

KÜTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Bilim Fuarı
Efes Antik Kenti’ndeki ‘gece müzeciliği’ lansmanına yoğun katılım
Muş’ta "6. Lale Festivali" düzenlendi
Çal’da asırlık gelenek bu yılda sürdürüldü
Sarıgöl’de bolluk, bereket ve şükür için 35 adak kurban kesildi
Yenişehir’de rota turizme çevrildi
UNESCO ve Cittaslow kenti Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği
Resim Heykel Müzesi BlackBox Salonu’nda özel etkinlikler sanatseverlerle buluşuyor
Keban Baraj Gölünde bir ilk: Su üzerinde 9 saatte 200 kilometre yol yaptılar
Bu konserde "Kına gecesi" var