Yusufeli'de cip safari yapıldı

ARTVİN (AA) - Yusufeli ilçesinde özel bir firmanın öncülüğünde yapılan cip safari renkli görüntülere sahne oldu.Etkinliğe katılanlar, ilçe merkezinden başlayıp Tekkale, Çeltikdüzü,...

ARTVİN (AA) - Yusufeli ilçesinde özel bir firmanın öncülüğünde yapılan cip safari renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe katılanlar, ilçe merkezinden başlayıp Tekkale, Çeltikdüzü, Çevreli, Kılıçkaya, Alanbaşı, Bakırtepe, Yamaçüstü ve Avcılar köylerinden geçerek tekrar ilçe merkezine dönerek yaklaşık 90 kilometre yol katetti.

Safari süresince 560 rakımlı ilçe merkezinden 2100 rakımlı Aros Dağı eteklerine çıkan ekip, yüksek rakımda karla kaplı yollarda mücadele etti.

Etkinliğe katılan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, böyle bir etkinliğe katılmaktan keyif aldığını belirterek, "Yusufeli doğal yapısı itibarıyla zor bir coğrafya. Güzel bir faaliyet oluyor. Yusufeli'de bahar gelmiş, ağaçlar çiçek açmışken Aros Yaylası'nda ve köylerimizi birbirine bağlayan bu bölgede kar var" dedi.

Etkinliği düzenleyen firma sorumlusu Yücel Akıllı, Yusufeli ve bağlı köylerin doğal güzelliklerle dolu olduğunu ifade ederek, "Yusufeli doğal güzellikleriyle görülmesi gereken yerlerden biri. Biz bu bölgede yaşayan kişiler olarak ilk defa böyle bir girişimde bulunduk. Yusufeli'de arazi araçlarına sahip arkadaşlarla işbirliği yaparak doğaya çıkmaya karar verdik. İlk olduğu için çok da zor olmayan bir parkur seçtik" diye konuştu.

Yerel Haberleri

Hafız öğrenciler finalde yarıştı
Odunpazarı’nda mayıs ayı meclis toplantıları başladı
Özlü “Birlikte büyük projelere imza atacağız”
DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu
Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz”
Batman’da nefes borusuna simit kaçan öğrenci ‘Heimlich’ manevrası ile kurtarıldı
Gözler asırlık gelenek için gün sayıyor
Sinop’ta kayıp sulama boruları bulundu: Özel İdare kesmiş, komşu köy kaldırmış
Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı
Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor