Şair ve mütefekkir Sezai Karakoç'un hayatını anlatan "Dünya Sürgünü" belgeseli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katıldığı programla...
Şair ve mütefekkir Sezai Karakoç'un hayatını anlatan "Dünya Sürgünü" belgeseli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katıldığı programla Ankara'da tanıtıldı.
Vefatının üzerinden bir yıl geçen şair ve mütefekkir Sezai Karakoç'un hayatını anlatan bir belgesel yapıldı. TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir medya şirketinin iş birliğiyle hazırlan "Dünya Sürgünü" belgeseli, 6 aylık bir çalışma ile ortaya konuldu. Belgesel için CSO Ada Ankara Yerleşkesi'nde bulunan Tarihi Salon'da gerçekleştirilen ilk gösterime, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ersoy, İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dilerken, yaralı vatandaşların da bir an önce sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.
Vefatının yıl dönümünde Sezai Karakoç'u rahmetle ve saygıyla anan Ersoy, Karakoç'un milli ve manevi değerlerden beslenen, son derece derin bir düşünde dünyasının mimarı olduğunu ifade etti. Ersoy, Sezai Karakoç'un milletinin büyüklüğüne, insanının değerine kani olduğunu, insanların benliğini uyandırmak derdiyle dertlendiğini söyledi.
"Dünya Sürgünü" eseri, onun hatırasını canlı tutmak için verilen bir çabadır"
Ersoy, programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
"Sezai Karakoç üzerine söylenmesi gereken çok şeyler var. Bugün burada olmamızın sebebi de budur. Zira "Dünya Sürgünü" eseri, onun hatırasını canlı tutmak için verilen bir çabadır. Dolayısıyla ben sözün burasında Sezai Karakoç'u anlatma vazifesini bu esere bırakıyorum. Ancak şunun da altını özellikle çizmek istiyorum. Devlet adamları, liderler, mücadelelerin bayraklaşmış isimleri; yaptıklarıyla bir milletin kimliğini, karakterini tarihe not düşerler. Fikir adamları, sanatçılar, edebiyatçılar, alimler ise eserleriyle, eylemleriyle, söylemleri ve bilgileriyle milletin özünü, ruhunu duygulara, düşüncelere, kelimelere nakşederler. Bütün bunlar milli hafıza dediğimiz engin ve paha biçilemez birikimi meydana getirir ki aslımızı unutup kendimize yabancılaşmayalım. İşte tam bu noktada zaman zaman çok önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırıyoruz. Mirası hatırlamaya odaklanıp o mirası bize bırakanları göz ardı ediyoruz. Sözler aklımızda kalıyor da söyleyen unutuluyor, fikirler yaşıyor ama fikrin sahibi bilinmezlere karışıyor. Bunun önüne geçmek hem milli bir sorumluluk hem de bir vefa borcudur."
"Merhum Sezai Karakoç'un şahsında bu milletin kimliğini meydana getiren, onu muhafaza eden ve nesilden nesle aktaran geçmişlerimize en kalbi minnet duygularımı ifade etmek isterim. Aziz milletimizden de onlara dair hafızalarını daima diri, daima güçlü tutmalarını önemle rica ediyorum" diyen Bakan Ersoy, Bakanlık olarak destek verdikleri "Dünya Sürgünü" belgeselinin de bu farkındalıkla atılmış bir adım olduğunu dile getirdi.
"Dünya Sürgünü" belgeselinin Sezai Karakoç ile ilgili dijital arşivde yer alacağı bilgisini de paylaşan Ersoy, Karakoç'tan feyz almaya ve hatırasında ilham bulmaya devam edeceklerini belirtti.
Ersoy'un konuşması sonrası katılımcılar belgeseli izledi.
"Dünya Sürgünü" belgeselinin ikinci gösterimi yarın İstanbul İstiklal Caddesi'nde bulunan bir sinema salonunda gerçekleşecek.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
05Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük