Gaziantep’te etkisini iyice hissettiren sıcak hava nedeniyle vatandaşlar parklara akın ederek ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı.Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Gaziantep’te de sıcak havalar etkili olmaya devam ederken, ormanl...
Gaziantep’te etkisini iyice hissettiren sıcak hava nedeniyle vatandaşlar parklara akın ederek ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı.
Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Gaziantep’te de sıcak havalar etkili olmaya devam ederken, ormanlara girişlerin yasak olduğu kentte vatandaşlar gündüzün yanı sıra akşam saatlerinde de soluğu parklarda alıyor.
Gaziantep’te özellikle son haftalarda etkili olan aşırı sıcaklar vatandaşları bunaltırken, sıcak nedeniyle evlerinde duramayan vatandaşlar, soluğu parklarda alıyor. Daha önce sadece hafta sonları kalabalık olan parklar şimdiler de haftanın her günü dolup taşıyor.
Günün ilk saatlerinden itibaren bunaltan sıcak hava, vatandaşların günlük işlerini sürdürmesini de zorlaştırırken, 40 derece ve üzerinde seyreden sıcaklıklar özellikle yaşlıları ve çocukları çok olumsuz etkiliyor.
Termometrelerin özellikle öğle saatlerinde 45, akşam saatlerinde de 35 dereceyi gösterdiği kentte serinlemek isteyen vatandaşlar, parklarda dinleniyor.
Parklarda yoğunluk oluşturan vatandaşlardan bazıları aileleriyle birlikte piknik yaparken, bazıları ise uyuyarak dinlendi. Sıcak havadan bunalan ve hafta sonunu da fırsat bilen vatandaşlar, aileleri ile birlikte parklarda vakit geçirmenin tadını çıkarttı. Parklara akın eden vatandaşlar piknik yaparken, çocuklar ise oyun oynadı. Ailece parkların yolunu tutan vatandaşlar, akşam yemeklerini parklarda yiyip, semaverle çay demledi.
Sıcak havalar nedeniyle parkta dinlenmeye ve serinlemeye çalıştıklarını söyleyen vatandaşlar, bu yıl havaların çok sıcak geçtiğine dikkat çektiler. Sıcak ve bunaltıcı havalar nedeniyle evde duramadıklarını ve ailece soluğu parkta aldıklarını belirten vatandaşlardan Yusuf Kaptan, "Bu yıl çok sıcak geçiyor. Kışın yağmur yağmadığı ve sular çekildiği için zaten bayağı bir sıcaklık var. Bu zamana kadar böyle bir sıcak görülmedi. 40-45 derecenin üzerinde sıcaklıklar oluyor. Millet evde klima çalıştırıyor ama klimalara da elektrik dayanmıyor. Sıcak hava nedeniyle herkes akşamı bekliyor. Serin olan alanları ve parkları tercih ediyorlar" dedi.
Sıcak hava nedeniyle parkta dinlenmeye ve serinlemeye çalıştığını söyleyen Meryem Evran ise, "Sıcak hava nedeniyle bunalımdayız. Sıcak hava nedeniyle insanlar soluğu artık parklarda alıyor. Allah’a dua ediyor ve rahmetini bekliyoruz. Serinlemek için kendimizi parklara atıyoruz. Bol bol soğuk su içiyoruz. Bu yılki sıcaklıklar hiçbir zaman görülmedi" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Filistin Duvar ve Yerleşim Birimleriyle Mücadele Komisyonu, siyonist makamların 28 Ekim Çarşamba günü 11 yeni işgal planını ele alacağını açıkladı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığı açıklamaya göre planlar El-Halil, Ramallah ve El-Bire, Ceni
2026 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Antalya genelinde yürütülen kamu yatırımlarının mevcut durumu, tamamlanan projeler ve devam eden çalışmalar ele alındı. Vali Şahin, eyl
Kaza, Isparta-Antalya kara yolu üzerinde bulunan Kazak Tünelleri yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürücüsünün kimliği ve otobüsün plakası henüz belirlenemeyen araç, seyir halindeyken devrildi. Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine 1
Çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasında aile ortamının belirleyici bir rol oynadığını belirten yazar Şener İşleyen, anne ve babaların çocuklarına örnek olması gerektiğini ifade etti. Kitap fuarları ve kitapçı ziyaretlerinin çocukların kitap sevgis
İtalya’da düzenlenen CMC WORLD Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Euro Cup Turkey CMC Takımı, 38 ülkenin mücadele ettiği ülkeler arası takım kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Türk kuaför ve berberler, hem yarışmalarda hem de uluslararası jüri k
Eğitim talepleriyle başlayan gösterilerin sendikalar ve Sarı Yelekliler hareketine yakın aktivistlerin katılımıyla yayılması, ülkedeki siyasi ve ekonomik baskıyı artırıyor. Hükümetin açıkladığı önlemler arasında bazı lise sınıflarındaki öğrenci sayısının
Yükseköğretim Bakanı Philippe Baptiste, üniversite ve diğer yükseköğretim programlarına başvurulmasını sağlayan Parcoursup platformunda gelecek yıl kapsamlı değişiklikler yapılacağını, sistemin 2028'de tamamen yenileneceğini açıkladı. Hükümet ayrıca, yüks
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Gürlek, vatandaşların huzurunu tehdit eden, gençleri suça sürükleyen ve bahis üzerinden suç örgütlerine finansman sağlayan yapılara karşı mücadelenin devam ettiğini belirtti. Bakan Gürlek, suç örgütlerinin ekon
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor