MENÜ

Siemens Healthineers, TÜRKRAD 2025’te görüntülemenin geleceğini ve sürdürülebilir teknolojilerini paylaştı

Siemens Healthineers, TÜRKRAD 2025’te sürdürülebilir görüntüleme teknolojileri ve yapay zekâ destekli çözümleriyle radyolojinin geleceği hakkında bilgi verdi. Şirket, klinik verimlilik, hasta deneyimi ve çevresel sürdürülebilirliği bir araya getiren yenil

Yayınlanma: 23 Aralık 2025 12:04 Güncelleme: 23 Aralık 2025 16:05
Siemens Healthineers, TÜRKRAD 2025’te görüntülemenin geleceğini ve sürdürülebilir teknolojilerini paylaştı
Siemens Healthineers, TÜRKRAD 2025’te sürdürülebilir görüntüleme teknolojileri ve yapay zekâ destekli çözümleriyle radyolojinin geleceği hakkında bilgi verdi. Şirket, klinik verimlilik, hasta deneyimi ve çevresel sürdürülebilirliği bir araya getiren yeniliklerini sektör profesyonelleriyle buluşturdu.

Siemens Healthineers, Türk Radyoloji Derneği tarafından bu yıl 46’ncısı düzenlenen Ulusal Radyoloji Kongresi’nde (TÜRKRAD) sağlık profesyonelleriyle bir araya geldi. Antalya’da gerçekleşen ve Türkiye’nin en büyük radyoloji buluşmalarından olan TÜRKRAD 2025 kapsamında şirket, görüntüleme alanındaki sürdürülebilir teknolojilerini, klinik iş akışlarını destekleyen yenilikçi çözümlerini ve yapay zekâ destekli yaklaşımını sektör profesyonelleriyle buluşturarak katılımcılara görüntülemenin geleceğine dair kapsamlı bir deneyim sundu.

Kongre boyunca sektör paydaşları, Siemens Healthineers’ın MR, bilgisayarlı tomografi, anjiyografi, mamografi ve ultrason alanlarında sunduğu çözümleri yakından inceleme fırsatı buldu. Neredeyse sıfır helyum ile çalışan MR çözümünden, mamografide görüntü kalitesi ve hasta konforunu bir arada sunan sisteme; girişimsel radyoloji ve kardiyovasküler uygulamalarda yüksek hassasiyet ve optimize edilmiş doz yönetimi sağlayan teknolojilerden, farklı klinik ihtiyaçlara yönelik geniş bir ultrason portföyüne kadar pek çok çözüm kongre katılımcılarıyla buluştu.

Siemens Healthineers’ın klinik verimliliği ve hasta deneyimini odağına alan çözümleri, enerji ve kaynak kullanımını optimize eden, çevresel etkiyi azaltan tasarımlarıyla öne çıktı. Bu teknolojilerle birlikte tanıtılan yapay zekâ ve otomasyon destekli dijital iş akışları, radyologların iş yükünü azaltmayı, görüntü oluşturma ve değerlendirme sürelerini kısaltmayı ve tanısal tutarlılığı güçlendirmeyi hedefliyor.

Siemens Healthineers ayrıca, radyoloji ve görüntüleme alanındaki güncel bilimsel çalışmaları ve uluslararası gelişmeleri derlediği İnovasyon Dergisi’nin 3’nci sayısını da kongreye özel olarak yayımladı. Dergide Türkiye’nin farklı illerindeki sağlık kurumlarında Siemens Healthineers teknolojilerini kullanan profesyonellerle yapılan röportajlar ve klinik çalışmalar yer alıyor.

Klinik ve teknolojik yenilikler sahnede
Kongrede, 2021’de piyasaya sunulan ve 2025’te yeni ürünlerle genişleyen, photon-counting teknolojisine sahip bilgisayarlı tomografi cihazı ailesinin lansmanı gerçekleştirildi. Lansmana Siemens Healthineers Görüntülemeden Sorumlu Bölge Başkanı Martin Deutschmann konuşmacı olarak katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen sempozyumda, yeni nesil cihazların sunduğu spektral verilerle birleşen yüksek uzaysal çözünürlük ve doz tasarrufu seviyelerinin, ’görünmeyeni görmeyi’ mümkün kıldığı ve tanısal güveni artırdığı çeşitli vaka analizleriyle aktarıldı. Bu yaklaşımın, ek tetkik ihtiyacını ortadan kaldırarak ciddi maliyet tasarrufu sağlama potansiyeli taşıdığı vurgulandı.

"Sürdürülebilir ve verimli çözümlerle fark oluşturmak"
Siemens Healthineers Türkiye Görüntülemeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ertan Cömert, şirketin sürdürülebilir teknoloji vizyonunu şöyle özetledi: "Siemens Healthineers olarak, görüntüleme teknolojilerinin yalnızca tanı koymakla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda klinik karar alma süreçlerini hızlandırarak, iş akışlarını sadeleştirip sağlık profesyonellerinin üzerindeki yükü azalttığını biliyoruz. Artık, görüntüleme sistemlerinin sağlık hizmetlerinde üstlendiği rol daha da genişliyor. Yüksek klinik performansın yanı sıra, enerji ve kaynak kullanımını optimize eden, çevresel etkiyi azaltan çözümler geliştirmek artık temel önceliklerimizden biri. TÜRKRAD 2025’te paylaştığımız teknolojiler, klinik ve çevresel sürdürülebilirliği birlikte ele alan bu yaklaşımımızın somut yansıması. TÜRKRAD bu vizyonu paylaşmak için bize fırsat sunan çok köklü, ulusal ve en yüksek katılımlı kongremiz. Siemens Healthineers olarak, Türkiye’de sağlık hizmetlerinin dönüşümüne uzun vadeli ve sürdürülebilir katkılar sunmayı sürdüreceğiz."

Siemens Healthineers Görüntülemeden Sorumlu Başkanı Martin Deutschmann da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin görüntüleme alanındaki potansiyeli ve yenilikçi teknolojiler üzerine şunları söyledi: "Türkiye’de radyoloji ekosistemi güçlü akademik yapısı, nitelikli insan kaynağı ve teknolojiye açıklığıyla çok önemli potansiyele sahip. TÜRKRAD 2025’te buna yakından tanık olma fırsatı buldum. Lansmanını gerçekleştirdiğimiz bilgisayarlı tomografi ürün ailemize yönelik gerçekleştirdiğimiz uydu sempozyumumuzda, teknolojimizin çıktılarını anlatma ve profesyonellerle fikir alışverişi yapma fırsatı buldum. Amacımız; radyologların ve klinik ekiplerin günlük pratiklerini destekleyerek, tanı süreçlerinin tedavi kararları üzerindeki etkisini güçlendirmek. Siemens Healthineers olarak, Türkiye’ye sağlık sistemlerinin sürdürülebilirliğini destekleyen ve klinik ile operasyonel faydayı bir arada sunan çözümlerimizle katkı sunmaya devam edeceğiz."
ETİKETLER: Siemens, Healthineers,, TÜRKRAD, 2025’te, görüntülemenin
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Taşınmaz satışlarında Güvenli Ödeme Sistemi 1 Ekim'de zorunlu olacak

Taşınmaz satışlarında Güvenli Ödeme Sistemi 1 Ekim'de zorunlu olacak

Ticaret Bakanlığı, taşınmaz satışlarında uygulanacak Güvenli Ödeme Sistemi'nin devreye alınma tarihinin 1 Ekim'e ertelendiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcının dolandırıcılık, hırsızlık ve sahtecilik riskin

Helal uygunluk belgeli ürünlerde ithalat denetimlerinde yeni dönem

Helal uygunluk belgeli ürünlerde ithalat denetimlerinde yeni dönem

Ticaret Bakanlığı, helal iddiası taşıyan ithal ürünlere yönelik denetimlerde yeni bir uygulamaya geçildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, iç piyasa dengelerinin korunması, haksız ticari uygulamaların önlenmesi ve tüketicilerin güvenilir ürünle

Yılmaz: Vatandaş tercihinden değil, geçim zorluğundan kredi kartına yöneliyor

Yılmaz: Vatandaş tercihinden değil, geçim zorluğundan kredi kartına yöneliyor

Artan enflasyon, yükselen yaşam maliyetleri ve alım gücündeki gerileme, milyonlarca vatandaşı kredi kartına yönlendirirken, bireysel borçluluk da her geçen gün büyüyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan tüketiciler, gelirlerinin yetersiz kalması n

Brent petrolün varil fiyatı 76,66 dolara geriledi

Brent petrolün varil fiyatı 76,66 dolara geriledi

Dün gün içinde 81,50 dolara kadar yükselen Brent petrol, günü 77,52 dolardan tamamladı. Bugün saat 09.15 itibarıyla fiyatlar, kapanışa göre yaklaşık yüzde 1,1 düşerek 76,66 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 7

Brent petrol 78,43 dolardan işlem görüyor

Brent petrol 78,43 dolardan işlem görüyor

Cuma günü 80,39 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 80,05 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Brent petrol, bugün saat 09.35 itibarıyla önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 2 değer kaybederek 78,43 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Tek

Ekonomist Çiftçi: Hürmüz Boğazı açılırsa petrol 50 dolara kadar gerileyebilir

Ekonomist Çiftçi: Hürmüz Boğazı açılırsa petrol 50 dolara kadar gerileyebilir

İngiltere Exeter Üniversitesi'nde Ekonomi alanında doktora yapan Ekonomist Nurullah Çiftçi, ABD ile İran İslam Cumhuriyeti arasında varılan anlaşmanın ardından petrol ve altın piyasalarında yaşanan gelişmeleri İLKHA'ya değerlendirdi. Çiftçi, anlaşma sonr

Siirt'te mercimek hasadında yüzler gülüyor

Siirt'te mercimek hasadında yüzler gülüyor

Siirt'te devam eden mercimek hasadında bu yıl etkili olan yağışlar üreticinin yüzünü güldürdü. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şanverdi, geçen yıl kuraklığın etkili olduğunu, bu yıl ise yağışlarla birlikte mercimek başta olmak üzere birçok üründe verim a

Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 38,97 arttı

Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 38,97 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-GFE, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 5,61, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 17,49, bir önceki yılın aynı ayı

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30