MENÜ

Siirt’te geçtiğimiz yıl meydana gelen asayiş olaylarının yüzde 99,9’u aydınlatıldı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 2025 yılında asayiş olaylarının yüzde 99,9’unun aydınlatıldığını açıkladı.Siirt Valiliği koordinasyonunda, 2025 yılı boyunca il genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı, Vali

Yayınlanma: 14 Ocak 2026 12:38 Güncelleme: 14 Ocak 2026 19:45
Siirt’te geçtiğimiz yıl meydana gelen asayiş olaylarının yüzde 99,9’u aydınlatıldı
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 2025 yılında asayiş olaylarının yüzde 99,9’unun aydınlatıldığını açıkladı.
Siirt Valiliği koordinasyonunda, 2025 yılı boyunca il genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda il genelinde 2025 yılı içerisinde yürütülen asayiş, terörle mücadele, narkotik, kaçakçılık, siber suçlar, düzensiz göç, trafik güvenliği ve okul çevrelerinin güvenliğine yönelik çalışmalar kapsamlı şekilde ele alındı. 2025 yılı boyunca il genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Kızılkaya, huzur ve kardeşlik kenti Siirt’te vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik birimlerince gece gündüz demeden yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Vali Kızılkaya, il genelinde özellikle kişilere ve mal varlığına karşı işlenen asayiş olayları bakımından suç ve suçlularla mücadelenin titizlikle devam ettiğini belirterek, "Jandarma ve emniyet sorumluluk bölgelerinde 2025 yılı içerisinde il genelinde 5 bin 923 asayiş olayı meydana gelmiş, 4 bin 865 şahıs yakalanarak haklarında adli işlem uygulanmıştır. İlimizde, kişilere karşı işlenen 10 önemli suç türünde meydana gelen toplam bin 734 olayın bin 733’ü aydınlatılarak yüzde 99,9 başarı sağlanmıştır. Malvarlığına karşı işlenen 9 önemli suç türünde meydana gelen toplam 375 olayın 371’i de aydınlatılarak yüzde 98,9 oranında başarı elde edilmiştir. Ayrıca malvarlığına karşı suçlarda Jandarma bölgesinde gasp, kapkaç, motosiklet hırsızlığı, yankesicilik ve oto hırsızlığı gibi olaylar hiç yaşanmamıştır. Bir önceki yıl olan 2024 yılına kıyasla, asayiş olaylarında güvenlik güçlerimizin inisiyatifiyle yüzde 11 oranında bir azalma sağlanmıştır" dedi.

"Aranan şahıslara yönelik kararlı mücadele"
Üzerinde hassasiyetle durulan bir diğer konu ise ilde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen kararlı çalışmalar olduğuna vurgun yapan Vali Kızılkaya, "Suç işleyen ya da suça karışan şahısların toplum içerisinde serbestçe dolaşmasına asla müsaade edilmemektedir. Bu kapsamda, Kasım ayı içerisinde ilimizde yapılan operasyonlarda, 5 yıla kadar hapis cezası ile araması olan 186 kişi, 5-10 yıl arası hapis cezası araması bulunan 31 kişi, 10 yıl üzeri hapis cezası araması bulunan 16 kişi, ifadesine başvurulmak üzere aranan 805 kişi olmak üzere, toplam bin 38 aranan şahıs, kolluk kuvvetlerimizin titiz ve yoğun çalışmaları sonucu yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir" diye konuştu.

"Terörle kararlı mücadele devam ediyor"
2025 yılı içerisinde gerçekleştirilen 250 operasyonda, PKK/KCK, FETÖ, DEAŞ ve TKP/MLKP terör örgütleri kapsamında faaliyet yürüttüğü tespit edilen 70 kişi ile silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası suçlarından toplam 180 şüphelinin yakalanıp haklarında adli işlemler başlatıldığını aktaran Vali Kızılkaya, "Terörle mücadele kapsamında yürütülen önleme ve bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde; il genelinde 923 hanede 2 bin 490 kişiye bilgilendirme yapılmış, il giriş-çıkış noktalarında ise 102 bin 072 şahıs ve 21 bin 827 araç sorgulanmıştır.
Aziz milletimizin ve devletimizin varlığına ve bölünmez bütünlüğüne, huzur, güvenlik ve kardeşliğine kast eden her türlü terör ve terör örgütü ile olan mücadelemiz artan azim, inanç ve kararlılıkla devam etmektedir" şeklinde konuştu.
Gençleri zehirleyerek toplumu ve aile yapısını tehdit eden uyuşturucu ve uyuşturucu suç çeteleri ile mücadelenin kesintisiz sürmekte olduğunu belirten Vali Kızılkaya, "2025 yılında düzenlenen 666 operasyonda 857 şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir. Operasyonlar sonucunda 259 kilo kubar esrar, 1 kilo 169 gram eroin, 98 kilo 889 gram metamfetamin, 5 kilo bonzai, 5 kilo 437 gram skunk, 4 bin 509 adet sentetik ecza maddesi, 2 bin 730 adet kök kenevir ile 26 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilmiştir. Ayrıca 124 metruk binanın kontrolü yapılmış, "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında 47 bin 119 vatandaşımıza eğitim verilmiştir. 2025 yılında 416 madde bağımlısı vatandaşımız sağlık kuruluşlarımıza başvurmuş, 40 kişi ilimizde ve il dışındaki tedavi merkezlerine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır" dedi.
Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında 2025 yılında il genelinde 311 operasyon icra edildiğini bildiren Vali Kızılkaya, "479 şüpheli şahıs hakkında adli işlem uygulanmış, yaklaşık 15 milyon 476 bin lira vergi kaybı önlenmiştir. Siber suçlarla mücadele kapsamında 2025 yılında 722 siber olay meydana gelmiş, terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 2 bin 43 kişi hakkında adli işlem başlatılmış, 3 bin 670 yasa dışı bahis ve müstehcen içerikli site kapatılmıştır. Aynı yıl içerisinde 10 bin 272 vatandaşımıza siber farkındalık eğitimi verilmiştir. Mobil Göç Noktasında 27 bin 196 kişinin kimlik kontrolü gerçekleştirilmiş, yasa dışı yollarla ülkemize girdiği tespit edilen 124 düzensiz göçmen geri gönderme merkezlerine sevk edilmiştir" diye konuştu.
"Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" kapsamında okul çevrelerinde denetimler aralıksız sürdürüldüğünü kaydeden Vali Kızılkaya, "Bu kapsamda 242 okulda 484 jandarma personeli, emniyet sorumluluk alanındaki 103 okulda ise 38 ekip görevlendirilmiştir. 2025 yılında il genelinde 429 bin 922 araç denetlenmiş, 256 sürücü belgesi geri alınmış, bin 835 araç trafikten men edilmiştir. 40 bin 253 araç plakasına idari ceza uygulanmıştır. Aynı yıl içerisinde bin 546 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazaların 5’i ölümlü, 824’ü yaralanmalı, 717’si maddi hasarlı olarak kayıtlara geçmiştir. Ayrıca motosiklet kazalarının önlenmesi amacıyla 2025 yılı içerisinde 40 bin 693 motosiklet sürücüsü denetlenmiş, 308 motosiklet trafikten men edilmiştir. Trafik eğitimleri kapsamında 39 bin 924 kişiye trafik güvenliği eğitimi verilmiştir" şeklinde konuştu.
ETİKETLER: Siirt’te, geçtiğimiz, yıl, meydana, gelen
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Geleceğe yeşil miras

Geleceğe yeşil miras

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30