Filistin meselesinin tarihsel ve kültürel hafızadaki yerini farklı yönleriyle ele alan “Yedi Bölge Tek Ses: Filistin Sözlüğü” programı, Siirt Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Siirt Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “T
Filistin meselesinin tarihsel ve kültürel hafızadaki yerini farklı yönleriyle ele alan “Yedi Bölge Tek Ses: Filistin Sözlüğü” programı, Siirt Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.
Siirt Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Türkiye'nin 7 Bölgesinde, 9 Durak, Tek Bir Vicdan” temasıyla düzenlenen programa Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, üniversitenin üst yönetimi, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.
İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda “Filistin Sözlüğü” sinevizyon gösterimi sunuldu. Ardından Makdis Gençlik Topluluğu Başkanı Rabia Sever tarafından “Aksa Tufanı'nı Anlamak” başlıklı konuşma gerçekleştirildi.
Üniversitelere ve gençlere önemli sorumluluklar düşüyor
Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serpil Pekdoğan Göztok'un konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Filistin meselesinin tarihsel ve insani boyutuna dikkat çekti.
Şındak, Filistin'e ilişkin toplumsal hafızanın canlı tutulmasında üniversitelere ve gençlere önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti.
Farklı şehir ve üniversitelerde ortaya konulan duyarlılıkların ortak bir zeminde buluşmasının önemine değinen Şındak, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Filistin meselesi tarih, sanat ve edebiyat yönleriyle ele alındı
Programın ana bölümünde Dr. Öğr. Üyesi Serpil Pekdoğan Göztok'un moderatörlüğünde “Yedi Bölge Tek Ses: Filistin Sözlüğü” paneli gerçekleştirildi.
Panelde Doç. Dr. Gülşen İstek, “Kudüs Krallığı: Yakılan Minber”; Dr. Öğr. Üyesi Kayhan Bayram “Yahudi Siyonizmi”; Doç. Dr. Abdullah Baycar “Filistin Direnişinde Sanatsal Yankılar” ve Doktorant İbrahim Ethem Göztok “Kudüs Şiirleri: Mavi Marmara” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.
Filistin meselesinin tarih, sanat ve edebiyat başta olmak üzere farklı yönleriyle ele alındığı panelin ardından panelistlere katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.
Filistin Sözlüğü sergisi ziyaret edildi
Panelin ardından katılımcılar Filistin Sözlüğü sergi alanını ziyaret etti.
Sergide Filistin'e ilişkin kavramlar ile tarihsel ve kültürel hafızayı farklı başlıklar üzerinden ele alan çalışmalar incelendi.
Programın son bölümünde ise “Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın” temasıyla Filistin için uçurtma etkinliği düzenlendi.
Toplu fotoğraf çekiminin ardından sona eren programın, Filistin'e ilişkin tarihsel ve kültürel hafızanın canlı tutulmasına, toplumsal farkındalığın artırılmasına ve farklı şehirlerde yürütülen çalışmalar arasında ortak bir duyarlılık oluşturulmasına katkı sunması amaçlandı. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Petrol piyasasında jeopolitik risklerin yeniden öne çıkmasıyla fiyatlar yükselişe geçti. ABD yönetiminin İran'a yönelik olası saldırı seçenekleri üzerinde çalışma talimatı verdiğine ilişkin haberler, arz güvenliğine yönelik endişeleri artırdı. Türkiye'nin
Maltepe'nin Cevizli Mahallesi Doğu Sokak'ta bulunan 7 katlı binanın 3 katında henüz belirlenemeyen nedenle çökme meydana geldi. Sabaha karşı alttaki 3 katı çöken, üstteki 4 katı da yan yatan binanın etrafında, tamamen yıkılma riskine karşı önlem alındı. O
SPK'nın haftalık bülteninde yer alan karara göre, ODINE pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde sorumluluğu bulunduğu değerlendirilen 21 kişi hakkında, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1'inci maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulmasına karar veril
Mardin merkez Artuklu ilçesinde Aksa Tufanı'nın 3'üncü yıl dönümü münasebetiyle yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Yüzlerce Mardinlinin katıldığı etkinlikte, Filistin'e destek ve işgalci rejime tepki sloganları atıldı. Mardin Valilik Parkı'nda
Yapılan yazılı açıklamada mermilerin çoğunun dış duvara, bazılarının ise konaklama birimleri ve araçlara isabet ettiği belirtildi. “UNIFIL’e ait olduğu açıkça işaretlerle belirtilen bir mevziye yönelik ateşin sürmesi kabul edilemez. Bu tür kasıtlı saldırı
Batman'daki sivil toplum kuruluşları, Aksa Tufanı'nın 3'üncü yılı dolayısıyla "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" temasıyla Gazze'deki katliam ve soykırıma dikkat çekmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Filistinli konukların da katıldığı yürüyü
BM üye rehberinde yer alan ve Pyongyang yönetimiyle iletişim kurmanın nadir yollarından biri olan telefon hattının siber saldırganlar tarafından ele geçirildiği belirlendi. ABD topraklarındaki tek diplomatik temsilcilik konumunda bulunan misyonun sesli me
Rusya Savunma Bakanlığı, 7 Ekim 2026 tarihi itibarıyla özel askeri operasyonun seyrine ilişkin günlük bilgilendirmesini yayımladı. Açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarını kesintisiz sürdürdüğü belirtildi. Bakanlık verilerine göre operasyo
Malatya’de Gece Yarısı Silahlı Kavga; 2 Kadın Yaralandı
Galata Kulesi'ne Filistin bayrağı yansıtıldı
03Londra'da düzenlenen Filistin yanlısı yürüyüşlerde 11 kişi gözaltına alındı
04Aksa Tufanı’nın 3’üncü yılında Gazze için direniş ve dayanışma çağrısı
05Katar'ın açıklarında tankere saldırı: "Can kayıpları var"
06Rize Peygamber Sevdalıları Derneğinden Yılmaztürk ve Badır'a ziyaret
07İstanbul Maltepe'de 7 katlı binada çökme (YENİLENDİ)
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor