Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 03 Şubat 2023 - 22:28 Yorum: 0

Şili’deki orman yangınlarında 4 kişi hayatını kaybetti

Şili'nin Nuble ve Biobio bölgeleri başta olmak üzere ülkenin çok sayıda noktasında çıkan orman yangınında 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Şili’deki orman yangınlarında 4 kişi hayatını kaybetti

Şili'nin Nuble ve Biobio bölgeleri başta olmak üzere ülkenin çok sayıda noktasında çıkan orman yangınında 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Güney Amerika ülkesi Şili'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası orman yangınlarını da beraberinde getirdi. Nuble ve Biobio bölgeleri başta olmak üzere başkent Santiago, Nunoa, MetroSur, La Granja, TilTil, Melipilla, El Monte, Talagante, Colina, Buin, Quilicura ve El Quisco gibi bölgelerde çıkan orman yangınları büyümeye devam ediyor. Şili İçişleri Bakanı Carolina Toha, ülkenin Nuble ve Biobio bölgesinde devam eden orman yangınlarında biri itfaiyeci 4 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, "Hayatını kaybeden 4 kişinin doğrulandığını birkaç dakika önce öğrendiğimiz için üzgünüz. Vakalardan birinde yandılar, diğerinde muhtemelen yangından kaçmaya çalışırken bir kaza geçirdiler" dedi.

Toha, bugün erken saatlerde 192 aktif yangının kaydedildiğini ve bunların 151'inin halen devam ettiğini, 65'inin kontrol altında olduğunu söyleyerek, "Yangınlarla ilgili olumlu bir gelişme olsa da önümüzdeki birkaç gün için tahminler sakin olmamıza izin vermiyor. Önümüzdeki günlerde şartlar çok riskli olacak" ifadelerini kullandı.

Şili İçişleri Bakanı Carolina Toha, Nuble ve Biobio bölgelerinde kırmızı alarm ilan edildiğini duyurmuş, başkent Santiago ve Şili'nin bazı bölgelerindeki 7 doğal park da yangın tehlikesi nedeniyle bakanlık talimatıyla geçici olarak kapatılmıştı. Nuble'de bazı kırsal bölgelerde halka tahliye çağrısı yapılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber