Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde öğrencilere karne hediyesi olarak farklı bir proje geliştirildi.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde öğrencilere karne hediyesi olarak farklı bir proje geliştirildi. Öğrencilerin bulundukları ilçeyi tanımaları adına "Karneni Getir, Geziye Katıl" projesi gerçekleştirildi.
Öğrenciler ara tatil keyfini belediyeye karnelerini göstererek, Ulus Dağında doyasıya yaşadı.
Sındırgı Belediyesi sömestr tatilinde öğrencileri ödüllendirmek amacıyla karneni getir, Ulus Dağında kayak yapmaya git". Bu dahilde farklı gruplar halinde öğrenciler İDA MADRA Jeoparkında bulunan Hisaralan Jeosit alanını gezerek Ulus dağında kar keyfini doyasıya yaşadı.
Dünyadaki tek canlı sıcak su konilerinin bulunduğu Hisaralan bölgesinde eğitici bir gezi gerçekleştiren öğrenciler, İDA MADRA gezisinin ardından 1769 Rakımlı Ulus Dağına çıkarak kar keyfinin tadını çıkardılar. Öğretmenleriyle birlikte gelen öğrenciler kartopu oynayıp, kardan adam ve kayak yaparak kar keyfini doyasıya yaşadı. Karda eğlenmenin heyecanını dile getiren Mehmet Çınar Akkuş "Buraya Başkanımız sayesinde Ulus Dağında kar oynama çıktık kartopu oynuyorum, kayıyorum çok eğlenceli kendimi çok mutlu hissediyorum" dedi.
Kar üstünde yöresel oyunlar sergilendi
Proje dahilinde Ulus dağına gelen halk oyunları öğrencileri de beyaz örtünün üzerinde yöresel oyunlarını sergiledi. Kar heyecanını yöresel oyunlarla süsleyen öğrenciler unutulmaz bir anı bıraktı.
Bir yılı aşkın süredir eğitmenlik yapan ve öğrencilerle bir farklılığa imza atmak istediklerini belirten Sındırgı belediyesi halk oyunları antrenörü Perihan Deniz "Sındırgı Belediyesine bağlı olarak yaklaşık bir yıldır devam eden çalışmalarımız var. Çok güzel bir ekip oluşturduk başkanımızın desteği sayesinde bu günlere kadar geldik çok şükür. Bu günde Sındırgı çok güzel bir noktası olan Ulus Dağındayız. Çocuklar için değişiklik olsun diye geldik Halk oyunları oynadık çocuklarımız eğlensin diye bugün buradayız. Her şey için başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun var olsun" dedi.
Kartopu savaşını Başkan Yavaş başlattı
Gezi programı boyunca farklı gruplarla bir araya gelen Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş çocukların eğlencesine ortak oldu. Kartopu savaşında ise eğlence dolu dakikalar yaşandı.
Başkan Yavaş Ulus Dağında öğrencilerle beraber kar heyecanı yaşamanın ve farklı projelerle çocukların mutlu olmasını sağladıklarını belirterek "Doğal şehir Sındırgımız da her mevsimde farklı güzellikler var. Halkımızın enerjisi bu farklı güzellikleri her mevsimde çok iyi yaşıyorlar. Şuan da Ulus Dağındayız bin yedi yüz altmış dokuz metre yüksekliğindeki bu dağ özellikle kuraklığın olduğu bir dünya da kar yağışının olduğu bir metreye neredeyse zirve de ulaştığı ver bizlerde karne tatilini hoşça geçirsinler diye çocuklarımıza bir hediye olarak Ulus Dağına çıkarma sözü vermiştik. Onu burada yerine getirmenin keyfini mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımız kartopu oynadılar, kızak yaptılar, kardan adam yaptılar, sucuk ekmekle beraberde muhteşem bir keyif yaptılar. Kar ilçe merkezin de olmasa da Sındırgının zirvesinde Ulus dağında her daim kar var çocuklar mutlu biz mutlu" dedi.
Karda doyasıya oynayan ve ara tatilin tadını Ulus'ta çıkaran öğrenciler yorgunluklarını ocak başında ısınıp sucuk ekmek yiyerek attı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
İzmir açıklarında 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
03Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonlarında 8 şüpheli tutuklandı
04Pakistan: Ara bulucular Hürmüz'ün açılması için belge hazırlığında
05Bakan Gürlek: Çocuklarımızın her türlü şiddetten korunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
06Rusya, Kiev'e balistik füzelerle saldırdı: 14 ölü
07Lübnan ile siyonist rejim arasında Roma görüşmeleri: Sınır ve güvenlik düzenlemeleri ele alındı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük