Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 16 Nisan 2022 - 23:08 Yorum: 0

Sinop’ta 167 yıllık cami bakımsızlıktan viraneye döndü

Sinop'un merkeze bağlı Kabalı köyünde bulunan 167 yıllık Kabalı Köyü Eski Camii, bakımsızlıktan viraneye döndü.

Sinop’ta 167 yıllık cami bakımsızlıktan viraneye döndü

Sinop'un merkeze bağlı Kabalı köyünde bulunan 167 yıllık Kabalı Köyü Eski Camii, bakımsızlıktan viraneye döndü. Köy sakinleri caminin restore edilmesini istiyor.

Kabalı köyü sakinlerinden Dilara Eraltan, "Ben doğdum doğalı burası böyle. Hep böyle yıkık olarak biliyorum burayı. Eski bir cami olması beni etkiledi. İçeriye girdim her yer yıkık, dökük durumda. Bu durum çok üzücü. Bu cami Kabalı köyüne yakışmıyor. Gerçekten tarihi eser bir cami. Bu cami kimleri kimleri görmüştür? Buranın restore edilmesini isterim. En azından bir nebze de olsa eskiyi yaşatmalarını isterim. Gerçekten tarihi eserlik bir cami. Caminin hemen önünde "Kabalı'ya hoşgeldiniz" ve "Kabalı Muhtarlığı" yazısı gerçekten üzücü. Arkasında böyle bir tarihi eser caminin olması kötü. Yetkililerden buranın restore edilmesini istiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber