Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 18 Nisan 2022 - 10:18 Yorum: 0

Sinop’ta 44 yıl önce boşaltma kararı verilen köyde heyelan

Sinop'un Ayancık ilçesinde, 44 yıl önce "boşaltma" emri verilen bir köyde yaşayan vatandaşlar, kendilerine yeni köy kurmak istiyor.

Sinop’ta 44 yıl önce boşaltma kararı verilen köyde heyelan

Sinop'un Ayancık ilçesinde, 44 yıl önce "boşaltma" emri verilen bir köyde yaşayan vatandaşlar, kendilerine yeni köy kurmak istiyor.

Sinop'un Ayancık ilçesine bağlı Avdullu köyünde 1978 yılında yaşanan heyelanlar nedeniyle devlet tarafından "boşaltma" emri verilerek köylülere ilçe merkezinden ev gösterildi. Fakat köylülerin bir kısmı köyünden kopamadı, orada yaşamaya devam etti. Son yılların en büyük kar yağışının alındığı günlerin sonrasında eriyen kar, tekrar heyelana neden oldu. Evler kaydı, yollar çöktü, sokaklarda dev yarıklar oluştu. Resmi raporlara göre, yüksek risk bölgesi olduğundan 44 yıl önce boşaltılması gereken köyde toprağından ayrılamayıp yaşamaya devam eden kesim, tarım, hayvancılık ve ormancılık ile uğraşarak geçimini sürdürdü. Avdullu sakinleri, risksiz bir bölgede yeni köy kurmak, ormancılık ve hayvancılıkla yaşamını sürdürmeye devam etmek istiyor. Köylüler, yaşamlarını kısıtlayan heyelanlı bölgeden çıkacaklarını fakat topraktan uzaklaşmamak için de köylerinin taşınması gerektiğini dile getirerek yardım beklediklerini ifade ettiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber