Sivas’ın Zara ilçesinde bir ilkokulda öğrenim gören 9 yaşındaki Zehra Özel, yaptığı örnek davranışla duygulandırdı. Para üstü olarak aldığı 5 TL’nin üzerindeki "Musab Ali’nin köydeki evimizin inşaatında çalışıp da kazandığı ilk parası 31.05...
Sivas’ın Zara ilçesinde bir ilkokulda öğrenim gören 9 yaşındaki Zehra Özel, yaptığı örnek davranışla duygulandırdı. Para üstü olarak aldığı 5 TL’nin üzerindeki "Musab Ali’nin köydeki evimizin inşaatında çalışıp da kazandığı ilk parası 31.05.2023" yazısını görünce duygulanan Zehra, sahibini bularak parayı teslim etti.
Zara Gazi İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Zehra Özel (9), okul kantininden alışveriş yaptıktan sonra aldığı para üstü olan 5 TL üzerindeki yazıyı fark etti. Paranın üzerindeki "Musab Ali’nin köydeki evimizin inşaatında çalışıp da kazandığı ilk parası 31.05.2023" yazısını okuyan minik öğrenci, duygulanarak ailesine parayı sahibini bulup vermek istediğini söyledi. Küçük kızın isteğini ailesi ve okul müdürü ile paylaşmasının ardından paranın aynı okulda 2’nci sınıf öğrencisi Musab Ali Dizieğri’ye (8) ait olduğu ve yanlışlıkla parayı okul kantininde harcadığı öğrenildi. Parayı muhafaza eden Zehra, 5 TL’yi Musab Ali’ye teslim etti.
Hatıra parayı sahibine hediye eden Zehra Özel, "Kantine gittim. Oradan birkaç şey almıştım. Kantinci bana parayı verdiğinde üstündeki yazı dikkatimi çekti. Ben de okul müdürümden ve ailemden yardım isteyerek parayı sahibine vermek istedim. Parayı sahibine geri verebildiğim için çok güzel duygular hissediyorum, emeğinin karşılığı ve bir hatırası olduğu için" diye konuştu.
Musab Ali, parasına yeniden kavuşmanın sevincini dile getirerek, "Ben bu parayı köyde evimizi yaparken babamın inşaatında çalışmıştım, babam da ilk harçlığım olarak bana bu 5 lirayı verdi. Ben de yanlışlıkla okula getirip kantinde harcamışım" dedi.
"Bizleri gururlandıran bir olaya şahit olduk"
Okul Müdürü Hüseyin Gökhan Altan, "Günümüzün en büyük problemlerinden bir tanesi akran zorbalığı. Ne yazık ki hemen hemen her geçen gün haberlerde olumsuz nitelikli haberlerle karşılaşıyoruz. Bu sefer de tam aksi oldu. Bizleri gururlandıran, onurlandıran bir olaya şahit olduk. Musab Ali isimli öğrencimiz emek vererek kazandığı ilk parasını yanlışlıkla kantinde harcıyor. Üzerinden birkaç gün geçtikten sonra yanlış parayı harcadığını fark ediyor. Tabii ki doğal olarak üzülüyor. Bir kız öğrencimiz kantinde alışveriş yaparken bu parayı para üstü olarak alıyor. Tabii paranın üstündeki nota baktığı zaman Musab Ali’nin parası olduğunu öğreniyor ve bizlere intikal ediyor olay. Bizler de araştırmamız sonucunda Musab Ali adlı öğrencimizi bulduk ve parayı öğrencimize tekrardan hediye ettik kızımızın isteği üzerine. Bunun için de Zehra isimli öğrencimize çok teşekkür ediyoruz hem kendisine hem ailesine. Sağ olsunlar bizlere çok güzel bir örnek oldular. Bizim öncelikle iyi insan yetiştirme zorunluluğumuz var. İyi mühendis, iyi doktor, iyi öğretmen yetiştireceğiz tabii ki ama bunların en önemlisi, en başında iyi insan yetiştirmek olmalı. Bu olay da bence bu açıdan çok iyi bir örnek oldu. Öğrencilerimize değerlerimizi vermeliyiz. Saygıdır, empatidir, merhamettir, yardımlaşmadır, bu değerleri aşılamamız gerekiyor. Bu olayın da buna çok güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Bunun için mutluyuz, gururluyuz. İnşallah da hep böyle güzel haberler duyarız" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Umut Kervanı İzmir Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kentte yaşayan onlarca aileye gıda yardımı ulaştırıldı. Dernek tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere h
Yangın, Cumhuriyet Mahallesi'nde iki katlı bir binada bulunan metruk evde meydana geldi. Gece saatlerinde çıkan yangının fark edilmesi üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. (İLKHA)
İzmir’in Torbalı ilçesinde, uzun süredir aranan ve hakkında çok sayıda suç dosyası bulunan G.O’nun yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Asayiş, İstihbarat ve Özel Harekât şube müdürlüklerinin ortak çalışması sonucu, 9 yıl 8 ayı aşkın süredir
İlçenin ekonomik ve sosyal meselelerinin ele alındığı ziyaretlerde vatandaşların talep ve beklentileri dinlenirken, Kumluca’nın çözüm bekleyen sorunları da gündeme geldi. Program kapsamında Kumluca Şoförler Odası Başkanı Bayram İğneli, Kumluca Yaş Meyve K
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte araç kiralama siteleri üzerinden vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik yürüttükleri çalışma kapsamında "Patinaj" operasyonunu gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerde şüphelilerin, gerç
Van TSO başkanlık seçimleri, İpekyolu ilçesindeki Van Anadolu Lisesi’nde başladı. Buzhane Mahallesi’nde bulunan okulda saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi için sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda oda üyesi seçim alanına geldi. Toplam 19 mes
Küresel tahıl ticaretinde, Rusya ve Ukrayna kaynaklı buğday sevkiyatlarının azalmasıyla yeni bir tedarik sorunu yaşanıyor. Karadeniz üzerinden yapılan taşımacılıktaki aksaklıklar, limanların kullanımında karşılaşılan güçlükler ve yükselen navlun ücretler
Dışişleri Bakanlığı, Ürdün’ün Karak vilayetindeki bir kiliseye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, saldırının şiddetle kınandığı belirtilerek, ölenlerin yakınlarına ve Ürdün halkına başsağlığı, yaralılara
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor