MENÜ

Siyasilere çağrı: "Kayseri kalkınma planında tek şehir olmalı"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, iş dünyası açısından Develi-Adana Karayolu’nun bitirilmesinin otobandan çok daha kıymetli olduğunu söyledi.Ekonomi, KAŞE çalışmaların hakkında konuşan Akmermer, kısa ad

Yayınlanma: 21 Şubat 2026 10:03 Güncelleme: 21 Şubat 2026 18:21
Siyasilere çağrı: "Kayseri kalkınma planında tek şehir olmalı"
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, iş dünyası açısından Develi-Adana Karayolu’nun bitirilmesinin otobandan çok daha kıymetli olduğunu söyledi.
Ekonomi, KAŞE çalışmaların hakkında konuşan Akmermer, kısa adı KAŞE olan Kayseri Şehir Endeksi araştırmasının artık vücut bulması gerektiğini belirterek "Bizim KAŞE’Yİ oluşturup, KAŞE’nin unsurlarıyla beraber Kayseri için ortaya koymuş olduğumuz ve "bundan sonra neler yapmalıyız" noktasındaki çalışmaları hızlandırmamız gerek. Develi çok stratejik bir yere geldi. Çünkü artık OSB’de tanımlandı. Biz MÜSİAD olarak artık bu işin başında olmak istiyoruz. Çünkü bu projenin Faz-2 ve Faz-3 ile beraber şekillenecek. Doğru planlama yaptıktan sonra hızlı sonuç alacağımız noktası olmalı" ifadelerini kullandı.
Kayseri iş dünyası açısında Develi-Adana Karayolu’nun bitirilmesinin otoyoldan daha kıymetli olduğunu dile getiren Akmermer, "Kayseri’nin iş dünyası açısından Develİ-Adana Karayolu’nun bitirilmesinin otobandan daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Kayseri’den Adana’ya uzanan Develi, Tufanbeyli, Kozan ve Adana hattı olacak şekilde 13 kilometrelik sıcak asfalt çalışması yapıldı. Bu yapılan 13 kilometrelik yolun devamına bir yol planlanacak olursa bizim limana ulaşımımız olacak. Bu yol yaklaşık 60 kilometrelik bir kısaltma içeriyor. Yeniceden bizim ekstra tır maliyetimizin sanayicimize yaklaşık 850 milyon TL’nin üzerinde bir maliyeti olduğu söyleniyor. Verilerin geleceğe dönük projeksiyon da dönüştürüldüğü tahminleme evresine Faz-2 ile geçiyoruz. Yani Faz-2 bize bu veriler mevcut durum ışığında Kayseri’nin 5 yıl sonraki konumunu şekillendirecek" diye konuştu.

"KAŞE’de Faz-2 ile asıl değerli kısma geliyoruz"
KAŞE’nin Faz-2 çalışmaları hakkında bilgiler veren Akmermer, "Faz-2 ile asıl değerli olan kısma geliyoruz. KAŞE çalışmamız şehrin bir gelişimi ve kalkınmasına rol olsun diye yapıldı. KAŞE projesinin Faz-2 evresinde ileri dönük veri setine bağlı tahminlemelere başlayacağız. Kayseri’nin 5 yıl içerisindeki durumu bu raporlar ve küpe içerisinde bu olur diyecek. Şehrin 1 ile 5 yıllık projeksiyonları yapılarak, gelişim ivmesini tespit edeceğiz. Yani nereye doğru gelişmesi gerektiği noktasında bize yön belirleyecek. Daha önceki tahminler ile gerçekleşmiş olan veriler arasındaki sapmalar tespit edilecek. Kayseri KAŞE noktasında güzel bir iklimde umarım böyle devam eder" dedi.

"Kayseri’nin SEGE’de TR 72’den çıkıp, kendine göre bir TR alanı alması güzel olur"
Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları’nda (SEGE) Kayseri’nin TR 72 bölgesinden çıkarılıp, kendine göre bir TR alanı almasının gerektiğini aktaran Akmermer, "Kayseri baktığımızda şehir anlamında, şehircilik anlamında güzel bir şehir. Ancak SEGE doğru sonuç çıkmıyor. Biz TR 72 bölgesindeyiz. Yatırımda da bizi baz alırken, bu şekilde geçiyor. Ben bütün siyasetçilerimize seslenmek istiyorum. TR 72 dediğimiz Kayseri’nin Sivas ve Yozgat ile beraber planlanmasının çıkartılıp, Kayseri’nin daha farklı bir kalkınma planı çerçevesin de kendine göre bir TR alanı almalı. Yerel önceliğimiz açısından da bu şekilde olmalı " şeklinde konuştu.
Akmermer, Bakanlıkla görüşmeler gerçekleştirerek, Akdeniz İhracatçılar Birliğinden çıkarak hangi alanda birlik kurması konusuna kadar geldiklerini söyleyerek, sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Bakanlığımız da yaptığımız toplantıda Kayseri’nin hangi alanda birlik kurması gerektiği mantığına geldik. Bu bakanlığımızın gündemine girdi. Çokta kıymetli konu. Biz bunu Kayseri için bir ihtiyaç gördük. Kayseri’nin kendi yapmış olduğu ihracattan elde edeceği payın yine Kayseri için harcanması noktasında bakanlığımız bir çalışma yaptıklarını söylediler. Biz yine bakanlığımızın kapısını bu konuyla alakalı bir kez daha çalıp, bakanlığımızla görüşeceğiz."
ETİKETLER: Siyasilere, çağrı:, "Kayseri, kalkınma, planında
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91

 Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi verileri, aylık enflasyonun yüzde 1,84, yıllık enflasyonun ise yüzde 29,73 olduğunu ortaya koydu. Fiyat hareketlerinin ürün bazındaki dağılımında ise eğitim kalemlerindeki artı

Eylül enflasyonu açıklandı

Eylül enflasyonu açıklandı

TÜİK'in verilerine göre enflasyon eylül'de aylık bazda yüzde 1,84 oldu, yıllık bazda ise yüzde 29,73 kayıtlara geçti. TÜFE'deki değişim 2026 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,84 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 24,32 artış, bir

Dolar güçleniyor, euro geriliyor

Dolar güçleniyor, euro geriliyor

Döviz piyasalarında yeni haftanın ilk işlem gününde doların güçlü görünümü öne çıkıyor. ABD'den gelen zayıf istihdam verilerine rağmen dolar endeksi 102 seviyesinin üzerinde tutunurken, euro Fransa'daki siyasi belirsizliklerin de etkisiyle dolar karşısınd

Eylül ayı enflasyonu bugün açıklanacak

Eylül ayı enflasyonu bugün açıklanacak

Eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri bugün açıklanacak. TÜİK'in takvimine göre eylül enflasyonu saat 10.00'da kamuoyuna duyurulacak. Ağustos ayında TÜFE aylık yüzde 1,84 artarken yıllık enflasyon yüzde 31,51 olarak gerçekleşmişti. TÜ

İklim şokları gıda fiyatlarını artırıyor

İklim şokları gıda fiyatlarını artırıyor

İklim değişikliğinin etkileri tarım alanlarında hissedilirken, aşırı sıcaklar, kuraklık ve seller nedeniyle yaşanan üretim kayıpları gıda fiyatlarını da yukarı çekiyor. Tarladan sofraya uzanan süreçte üretimdeki düşüşün yanı sıra enerji ve taşıma maliyet

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3