Siyonist rejim ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını sınırlandırma kararı aldığı bildirildi. Siyonist rejim sözde devlet televizyonunun askeri bir kaynağa dayandırdığı habere göre Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze'deki saldırıların sınırlandırıl
Siyonist rejim ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını sınırlandırma kararı aldığı bildirildi.
Siyonist rejim sözde devlet televizyonunun askeri bir kaynağa dayandırdığı habere göre Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze'deki saldırıların sınırlandırılması talimatını verdi.
Haberde, kararın "Barış Konseyi"nin siyonist rejime suikastları durdurma çağrısının ardından alındığı, ordunun da uygulamanın siyasi yönetimin talimatıyla hayata geçirildiğini doğruladığı aktarıldı.
"Güvenlik" kaynakları ise Gazze'de suikast ve hedef alma saldırılarına yönelik daha sıkı kısıtlamalar getirildiğini belirtti. Buna göre daha önce bölge ve tümen komutanlarının onayıyla gerçekleştirilebilen suikastlar artık yalnızca Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'in doğrudan onayıyla yapılabilecek.
Kaynaklar, bu kararın Gazze'deki askeri saldırılarda belirgin bir politika değişikliğine işaret ettiğini ve önümüzdeki dönemde hava saldırılarının sayısının azalmasının beklendiğini ifade etti.
Sahadaki verilere göre de son 48 saatte Gazze'ye yalnızca bir hava saldırısı düzenlendiği, bunun önceki günlerde yaşanan yoğun bombardımana kıyasla önemli bir düşüş olduğu belirtildi.
Öte yandan siyonist rejim katil Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki güvenlik hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini savunarak, HAMAS tamamen silahsızlandırılmadan işgal güçlerinin Gazze'deki mevzilerinden çekilmeyeceğini söyledi.
Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ve ekibinin HAMAS'ın silahsızlandırılması ve Gazze'nin silahtan arındırılmış bir bölgeye dönüştürülmesini öngören bir plan üzerinde çalıştığını belirtti.
ABD'nin bu konuda bir yol haritası taslağı sunduğunu açıklayan Netanyahu, siyonist rejimin söz konusu taslağı mevcut haliyle kabul etmediğini, hazırladığı değerlendirme ve değişiklik önerilerini Washington'a ilettiğini ifade etti.
Öte yandan HAMAS, daha önce yaptığı açıklamada, yol haritasında yer alan silahların toplanması ve depolanmasına ilişkin düzenlemelerin ancak ateşkes anlaşmasının ilk aşamasındaki yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesinden sonra uygulanabileceğini bildirmişti. Hareket, siyonist rejimin özellikle insani protokole ilişkin taahhütlerini yerine getirmediğini vurgulamıştı.
"Barış Konseyi"nin geçen hafta açıkladığı yol haritasında, ateşkesin ilk aşamasındaki yükümlülüklerin tamamlanmasının ardından ikinci aşamaya geçilmesi ve siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını durdurması çağrısı yer almıştı.
Ancak Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, yol haritasının açıklanmasının ardından geçen günlerde işgalcilerin saldırılarında 34 Filistinli şehit oldu, 134 kişi yaralandı. Ayrıca Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ait ilaç ve tıbbi malzeme deposunun da saldırılarda hedef alındığı bildirildi.
Siyonist rejimin, Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına rağmen Gazze'ye yönelik kuşatmayı sürdürdüğü ve gıda, ilaç ile insani yardım girişine yönelik kısıtlamalarının devam ettiği kaydedildi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ergani'de trafiğin yoğun olduğu Botanik Park önündeki sıkışıklığa dikkat çeken HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Uğur Uşar, araçların kaldırıma çıkmak zorunda kaldığını belirterek parkın 1,5-2 metre geri çekilmesiyle sorunun çözülebileceğini söyledi. Saray Ma
Ege Üniversitesi Rektörlüğü, kampüs ve yurt yaşam alanlarında sahipsiz köpeklerin saldırıları sonucu öğrenciler ile akademik ve idari personelin fiziksel ve ruhsal travmalara maruz kaldığını belirterek konuya ilişkin kamuoyu duyurusu yayımladı. Açıklamada
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’daki lojistik merkezleri ve limanlar ile Ukrayna ordusunun çıkarları doğrultusunda kullanılan deniz araçlarına yönelik saldırılarını sürdürdüğü belirtildi. Bakanlığın paylaş
İran’da yüzlerce balıkçı, bu kez balık avlamak için değil, batan bir geminin yükünden denize yayılan ürünleri toplamak amacıyla denize açıldı. Hürmüz Boğazı’nda 14 Ekim’de çıkan yangının ardından batan GFS Pride adlı geminin taşıdığı konteynerler, bölged
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin savunma teknolojileri danışmanı Serhii Beskrestnov, cuma günü Associated Press’e (AP) yaptığı açıklamada, kısıtlamanın kaldırılması için SpaceX, Pentagon ve ABD hükümetiyle görüşmeler yürüttüklerini bildirdi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Nuri Pakdil’in vefatının 7’nci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından anma mesajı yayımladı. Pakdil’in "Ben Kudüs’ü kol saati gibi taşıyorum." sözünü hatırlatan Çiftçi, büyük mütefekkirin kalemini hakikatin, adaleti
Edirne ve Kırklareli'de gerçekleştirilen denetimlerde toplam 24 düzensiz göçmen yakalandı. Edirne'de kent genelinde yürütülen kontroller sırasında 16 yabancı uyruklunun yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlendi. Yakalanan kişiler, işlemlerinin ardından
Washington’ın kararından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Zelenskiy’nin, ABD yönetimiyle derinleşen görüş ayrılıklarına rağmen Trump’ı doğrudan eleştirmekten kaçınması dikkat çekti. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’ya ekonomik
Novak: ABD'ye dizel yakıt sevkiyatı sözleşme imzalandıktan 15-20 gün sonra gerçekleşecek
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor