SMA hastası İsa Demirhan’ın, 16 yıl süren hac hasreti sona erdi. Hastalığı Hac vazifesine engel olmayan Demirhan, "Herhangi bir engelinden dolayı buraya gelmekten endişe duyan, hacı adaylarımız varsa hiç endişe etmesinler" dedi.SMA has...
SMA hastası İsa Demirhan’ın, 16 yıl süren hac hasreti sona erdi. Hastalığı Hac vazifesine engel olmayan Demirhan, "Herhangi bir engelinden dolayı buraya gelmekten endişe duyan, hacı adaylarımız varsa hiç endişe etmesinler" dedi.
SMA hastası İsa Demirhan, 2009 yılında yaptığı başvuru sonucunda 16 yıl süren hac hasreti sona erdirdi. Tekerlekli sandalyesiyle kutsal topraklara gelen Demirhan’ın hastalığı hac vazifesine engel olmadı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde görev yapan Demirhan, ailesinin desteği ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sağladığı imkanlar ile hac vazifesini yerine getiriyor.
Demirhan, yaptığı açıklamada, "2009 yılında hac kaydımızı yaptırdık. Hemen hemen 15-16 senedir bekliyorduk. 5 kişi olarak ailemizle beraber geldik. Diyanetimizin kaynaklarını okuduk. Peygamber Efendimizin hayatını okuduk. Haccın anlamını, önemini anlatan kaynaklardan istifade ettik. Daha önce gelen akrabalarımızdan, eşimizden, dostumuzdan burayla ilgili tecrübelerini dinledik, tavsiyelerini aldık" dedi.
"Her hangi bir endişe duymadık"
Kura sonucunu internet sürekli takip ettiklerini aktaran Demirhan, "Zaten her gün sürekli internetten takip ediyorduk. Babamlar, annemler çok heyecanlıydı zaten sürekli takip et diyorlardı. İlk çıktığı zaman babamı aradım, annemleri aradım. Müjdeyi verdim. Onlar da çok sevindiler. Böyle bu şekilde bu süreci yaşadık. Herhangi bir endişe duymadık. Zaten haccın meşakkatli olduğunu biliyoruz. Fiziki olarak, coğrafi olarak zahmetli olduğunu bildiğimiz için bir de kardeşlerimle geldim. 2 tane erkek kardeşimle beraber geldiğim için çok şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadım" dedi.
"Diyanetimiz sağ olsun bu konuda bayağı hassas davranmışlar"
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac konusunda çok hassas olduğunu aktaran Demirhan, "Diyanetimiz sağ olsun bu konuda bayağı hassas davranmışlar. Havaalanından buraya gelinceye kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Sadece tekerlekli sandalyede olduğumuz için taşıma sıkıntımız oldu. Çok şükür Diyanet görevlilerimizle, havaalanındaki görevlilerimiz, buradaki görevlilerimizle onu da telafi ettik" dedi.
"İlk geldiğimiz zaman bizim için ayrılan özel alanda tavafımızı yaptık"
Engelli hacı adayları için ayrılan özel bir alanda tavafı gerçekleştirdiğini ifade eden Demirhan, "İlk geldiğimiz zaman bizim için ayrılan özel alanda tavafımızı yaptık. Ondan sonra sayımızı gerçekleştirdik. Say ve tavaf alanı bizim için ayrılmış özel yerler. Oralarda rahat yaptık tavafımızı. Kabe’nin ilk girişine giremedik. Bununla ilgili bir çalışma yapılırsa, orada da tavaf yaparsak Rükn-i Yemani, Hacer-ü’l Esved ile Mültezem’de duamızı edersek, hatimde de iki rekat şükür namazı kılarsak bizim için çok daha güzel olur. Tabii biz farklı bir açıdan gördüğümüz için daha farklı bir duygu oldu. Buraya geldiğimiz zaman ilk önce bu mekanda yapacağımız tüm duaların kabul olmasını, bundan sonra yapacağınız tüm duaların kabul olmasını niyaz ettik. Ailemize, eşimize, dostumuza, akrabalarımıza ve özellikle son zamanlarda Filistin’e, Doğu Türkistan’a, Çeçenistan’a, Arakan’a, Myanmar’daki Müslüman kardeşlerimize dualarımızı ettik inşallah" dedi.
"Allah devletimizden razı olsun"
Kabe’de olmanın müthiş bir duygu olduğunu ifade eden Demirhan, "Başta Peygamber Efendimiz, sahabe-i güzinler, evliyalar, asfiyalar hepsinin ayak izleri burada sanki. Onlarla beraber tavaf ediyoruz, onlarla beraber say ediyoruz, onlarla beraber namaz kılıyormuş gibi bir hissimiz var. Allah herkese bu duyguyu yaşatmayı nasip eylesin. Allah devletimizden razı olsun. Diyanet İşleri Başkanlığımızdan, çalışanlarından razı olsun" dedi.
"Gökte melekler, yerde mavi yelekler"
İstanbul’dan kutsal topraklara gelene kadar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlilerin her yerde olduğunu ve kendilerine yardım ettiğini aktaran Demirhan, "Kafile Başkanımız İstanbul’daki toplantımıza şey demişti bize Gökte melekler, yerde mavi yelekler diye. Sağ olsunlar her köşe başında, her otelde, her yerde mavi yelekli din görevlilerimiz mevcut. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Geldik ilk gün geldiğimiz gibi öyle yönlendirmeler yapıldı ki kendi başımıza tavafa gidip gelebildik. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık bu konuda" dedi.
Görme engelli hacı adaylarının kutsal topraklarda olduğunu belirten Demirhan, "Gözleri görmeyen iki-üç tane hacı adayını gördüm. Nice gözleri gören var, buraları görmüyorlar. Onlar gözleri görmediği halde öyle bir tavaf ediyorlardı ki, öyle bir seyrediyorlardı ki. Yani Allah herkese nasip etsin. Kas hastasıyım. Bir farkındalık olsun. Hemen hemen 95-96 yılından beri bu rahatsızlığı yaşamaktayım. Hastalık Allah’tan gelmiş. Tıbbi desteklerimizi alıyoruz, tedavilerimiz oluyoruz. Sağ olsun ailemden büyük destek görüyorum. İki tane erkek kardeşim var, ailem var. Eşimiz, dostumuz hiç bu durumu bize negatif olarak yansıtmadılar" dedi.
"Herhangi bir engelinden dolayı buraya gelmekten endişe duyan, hacı adaylarımız varsa hiç endişe etmesinler"
Engelinden dolayı hac vazifesini yerine getirmekten çekinenlere seslenen Demirhan, "Herhangi bir engelinden dolayı buraya gelmekten endişe duyan, bir kaygı duyan hacı adaylarımız varsa hiç endişe etmesinler. Her şekilde gelebilirler. Allah bir şekilde kolaylığını veriyor. Bir zahmet duyacaklarını, bir sıkıntı yaşayacaklarını zannetmiyoruz. Sağ olsun devletimiz de Diyanet İşleri Başkanlığımızla bununla ilgili her sene gittikçe yeni düzenlemeler yapıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da iyi şartlarda hacı adaylarımız vazifelerini yerine getirebilecekler" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Samsun’da bakanlık himayesinde koruma altında bulunan bir çocuğun şoförlük hayali, tramvayda yaptığı vatmanlık ile taçlandırıldı.Çocukların Akademik Başarılarının Artırılması Eylem Planı kapsamında yürütülen "Hayalimdeki Meslek" projesi ile anlamlı bir et
Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Tarsus Şelalesi, son günlerde etkili olan yağışların ardından ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Artan su debisiyle görsel bir şölen sunan şelale, hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğruyor.Yağmurların etk
Edirne’de el sanatları öğrenen huzurevi sakinleri, ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.Yaşlılar Haftası dolayısıyla Merkez ve Uzunköprü ilçesindeki huzurevinde kalan yaşlıların ahşap boyama, takı tasarımı, örgü, çeşitli süsler ve ge
Samsun Canik Belediyesi, Canik Sıfır Atık Marketi ve Canik Mobil Sıfır Atık Aracı’yla aile ekonomisine destek oluyor.Canik Belediyesi sıfır atığa yönelik projeleriyle hem doğa ve çevre konusunda farkındalık oluşturuyor, hem de aile bütçesine katkı sağlama
Adana’nın Feke ilçesinde belediye ekipleri, baharın gelmesiyle birlikte temizlik, bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.Feke Belediye Başkanı Cömert Özen’in talimatlarıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ilçe genelinde birçok alanda düzenleme yapıl
UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya bölgesindeki müze ve ören yerleri, 3 günlük bayram tatilinde toplam 57 bin 988 ziyaretçiyi ağırladı.Nevşehir’de peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı şehirleri ve tarihi yaşam al
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı bölgesindeki Demirci Mahallesi’nde bulunan ve halk arasında ’Yaralı Pınar’ olarak bilinen şifalı su kaynağının bulunduğu alanda kurulacak ’Demirciköy Şifalı Su Konaklamasız Orman Parkı’ için yer teslimi yapılar
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa’nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.Manisa’nın Gördes ilçes
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük