Kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla Aydın Valiliği koordinesinde yürütülen Açık Kapı Projesi'ne son 4 yılda 102 bin 98 başvuru yapılırken,...
Kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla Aydın Valiliği koordinesinde yürütülen Açık Kapı Projesi'ne son 4 yılda 102 bin 98 başvuru yapılırken, en fazla başvuru ise 55 bin 105 ile sosyal hizmetler konusunda oldu.
İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Açık Kapı" projesi Aydın'da da vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ise "Açık Kapı, Milletin Kapısı" projesi çerçevesinde düzenlenen Halk Günü'nde vatandaşlarla buluşmaya devam ederken, Aydın Valiliği ve 17 ilçe kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Açık Kapı birimleri toplam 502 personeli ile vatandaşların kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacı ile hizmet veriyor. Ayrıca Açık Kapı birimlerince yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden alınan başvurular elektronik sisteme kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirilerek çözüme kavuşturuluyor.
Bu çerçevede 2018-2022 yılları arasında Açık Kapı'ya toplam 102 bin 98 başvuru yapıldı. Başvuruların 55 bin 105'i sosyal hizmetler, 12 bin 375'i valilik hizmetleri, 10 bin 708'i valilik ve kaymakamlık Sosyal Yardım, 9 bin 500'ü Vefa Masası Yardım, 6 bin 377'si çalışma ve sosyal güvenlik, 2 bin 164'ü eğitim, bin 723'ü yerel yönetimler, 994'ü sağlık hizmetleri başlıklarında oldu.
Geçtiğimiz 2022 yılında ise Açık Kapı çerçevesinde il genelinde alınan 16 bin 786 adet başvurunun tamamı sonuçlandırıldı. 2022 yılında yüzde 68,63'lük oran 12 bin 192 başvuru ile sosyal hizmetler ilk sırada, yüzde 6,72'lik oran bin 194 başvuru ile Vefa Masası Hizmetleri ikinci sırada, yüzde 6,61'lik oran bin 174 başvuru ile valilik hizmetleri üçüncü sırada yer aldı.
Talep edilen hizmetlerin kategorilerini ise yüzde 4,03'lük oran 716 başvuru ile iş kurumu hizmetleri, yüzde 2,35'lik oran 417 başvuru ile Milli Eğitim hizmetleri, yüzde 1,89'luk oran 335 başvuru ile yerel yönetim hizmetleri, yüzde 0,97'lik oran 172 başvuru ile sağlık hizmetleri oluşturdu.
Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mahal vermeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin artırılması amacıyla Valiliğimiz ve 17 İlçe Kaymakamlığımız Açık Kapı birimleri hizmet vermeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi.
Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Nevruz dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Başkan Memet Aslan, Nevruz’un sadece mevsimsel bir değişim değil, aynı zamanda toplumsal ve manevi bir uyanış olduğunu belirterek, "Nevruz; aşktır
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Hizbullah’a ait hedeflere yönelik yeni bir saldırı dalgasının başlatıldığı bildirildi.İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik saldırılarına bir yenisini daha ekledi. İsrail Savunma Kuvvetl
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların huzurlu bir tatil geçirmesi amacıyla başlattığı asayiş ve trafik denetimlerine kesintisiz devam ediyor.Bayram tedbirleri kapsamında tüm birimlerin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamalar arife günü başladı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Süleymaniye Camii’nde bayram hutbesi okudu. Arpagus , "Bu bayram, imanda sebat eden Müminlerin, elinden ve dilinden emin olunan Müslümanların, barışın, kardeşliğin, huzur ve esenliğin yani İslam’ın bayramıdır
Ramazan Bayramı kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesinde bayramlaşma programı düzenlendi.Sabah saatlerinde düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, İlçe Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Ulutaş, İlçe Emniyet Müd
Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol üyeleri ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirerek vatandaşların ve görev başındaki personelin bayramını kutladı.Kaymakam Akkaya ilk olarak Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Rektör Uslu mesajında Ramazan ayının hoşgörü, dayanışma ve bereketin simgesi olduğunu belirterek, bu mübarek dönemin manevi değerleri
Niğde Valiliği, Ramazan Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi amacıyla il genelinde kapsamlı tedbirlerin alındığını açıkladı.Valilikten yapılan açıklamada, emniyet ve jandarma birimlerince asayiş ve trafik güvenliğini sağlamaya yönelik denetim
İşçilerin kaldığı konteynerlerde korkutan yangın
Sinop’ta otomobil uçuruma yuvarlandı: 7 yaralı
03Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde gece saatlerinde köprü trafiği devam ediyor
04İran’dan AB’ye Grönland çıkışı: "Eğer koruyamıyorsanız biz gelip koruyalım"
05Ardahan’da bir adam, her gün evinin önüne gelen tilkiyi besliyor
06Bolu’da "Şikayetçi olmayalım" buluşması, silahlı kavgaya dönüştü
0714 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük