Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 27 Eylül 2022 - 09:23 Yorum: 0

Sorgun’da Pekmez kazanları kaynamaya başladı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Pekmez için ayrılan üzümler kazanlarda kaynatılmaya başlandı.

Sorgun’da Pekmez kazanları kaynamaya başladı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Pekmez için ayrılan üzümler kazanlarda kaynatılmaya başlandı.

Sorgun'a bağlı Ağcın Köyünde bağlardan toplanan üzümlerin bir kısmı pazarda satılırken, bir kısmı ise kışlık pekmez için ayrıldı. Pekmez için ayrılan üzümler kadınlar tarafından ezilip suyu sıkıldıktan sonra, kıvamını yakalaması için temiz killi toprak eklenip, dinlendirmeye bırakılıyor. Bir gece suda bekletilen üzüm suyu daha sonra, yakılan ocaklarda kaynatılmaya başlanıyor. Koyu hale gelen pekmezler ocaktan indirildikten sonra cam kavanoz ve bidonlara konularak ağızları sıkıca kapatıldıktan sonra hazır hale geliyor.

Ağcın Köyünde yaşayan 66 yaşındaki Ayşe Yılmaz, bu yıl bağlarında yeteri kadar üzüm olduğunu belirterek "2 yıldır yeteri kadar üzüm olmayan bağımızda bu yıl ilk kez bağ çubukları iyi üzüm verdi. Bizde kendi çaba ve gayretlerimizle üzümleri topladık. Toplanan üzümleri önce ezip, daha sonra beyaz killi toprakla güzelce kaynatıyoruz. Kaynatılan üzümler bir gün dinlendiriliyor. Daha sonra bekletilen üzüm suyu ikinci kez kaynatılarak pekmez haline getiriyoruz. Çok emek isteyen bir iş pekmez kaynatması. Kaynatılan pekmezler cam kavanoz ve bidonlara konularak yeme haline getiriyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber