SUBÜ Sakarya MYO Gazetecilik ve Habercilik Bölümü, öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırmak, vizyonlarına katkı sağlamak gayesiyle TRT’ye teknik gezi düzenledi.Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sakarya Meslek Yüksekoku...
SUBÜ Sakarya MYO Gazetecilik ve Habercilik Bölümü, öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırmak, vizyonlarına katkı sağlamak gayesiyle TRT’ye teknik gezi düzenledi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü; öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırmak, vizyonlarına katkı sağlamak amacıyla Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’na (TRT) teknik gezi düzenledi. TRT Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı’nın hazırladığı program çerçevesinde teknik gezi yapan öğrenciler, TRT’de kariyer imkanları ve ‘Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ ile ilgili de bilgi edindi. Öğrencilerin ziyaret ettiği alanlardan birisi TRT Müzesi oldu. Müzede Türkiye’de radyo ve televizyon yayıncılığının ilk yıllarından bugünkü teknolojiye ulaşma süreci öğrencilere aktarıldı. Rehberler, TRT’nin lambalı radyo, kamera ve televizyonlardan; dünyanın tüm kıtalarında 17 televizyon kanalı ve 17 radyo kanalı ile 41 dil ve lehçeyle yayın yapan noktaya ulaştığını vurguladı. Müzede bir zamanlar evlerde kullanılan radyolar, yayınlarda kullanılan mikrofonlar, radyo tiyatroları ve efekt oluşturma yöntemleri, kameralar ve mavi kutu teknolojileri de öğrencilere tanıtıldı. Ayrıca ilk yayınların görüntüleri ve sesleri sunuldu. Müzenin ardından yeni stüdyoları gezen öğrenciler TRT’de yayına hazırlanma süreçlerini yerinde inceledi.
“Kendimizi üniversitemizdeki gibi rahat ve önemli hissettik”
‘Bilgiyi beceriyle bütünleştiriyoruz’ mottosuyla yürüttükleri eğitim faaliyetlerini sektörün uygulama alanlarına taşıyan bir üniversite olduklarını kaydeden Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Zülfikar Özçelik, “TRT gençlere ve üniversite öğrencilerine değer veriyor. Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı çok iyi bir gezi organize etti. Kendimizi üniversitemizdeki gibi rahat ve önemli hissettik. Her bir aşama iyi planlanmış. Bizleri güler yüzlü ve ilgili personeller gezdirdi. Başta Gül Açıkgöz Hanım ve Recep Cihan Bey olmak üzere TRT Müzesi rehberlerine öğrencilerimize katkıları ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Teknik gezi imkanı sağlayan Rektörümü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen güz dönemi etkinlikleri kapsamında her yaştan vatandaşa yönelik resim eğitimleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezleri’nde gerçekleştirilen eğitimler sanata ilgi duyan Aydınlıları bir araya
Günümüzün en dinamik dijital vitrini olan Instagram, bireysel kullanıcılardan dev markalara kadar herkesin rekabet ettiği devasa bir sahneye dönüştü.
Kartepe’de zabıta ve İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerince marketlerde fahiş fiyat artışı, etiket ve gramaj denetimi gerçekleştirildi.Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki zincir marketler ve iş yerleri
Gaziosmanpaşa Belediyesi, kış aylarında ilçede herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması adına hazırlıklarını tamamladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, olumsuz hava şartlarında 40 araç ve 100 personel ile 7
Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Otizm Destek Merkezleri, özel bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Otizm Destek Merkezleri’nde sunulan ergoterapi hizmetleriyle,
İş dünyasında sürdürülebilir başarı için teknik yetkinlikler kadar önemli bir faktör de kurum kültürüdür. Bir şirketin değerlerini, çalışma biçimlerini ve kimliğini yansıtan kurum kültürü, hem iç işleyişi hem de dış ilişkileri doğrudan etkiler.
Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir; yerli ve milli olarak geliştirilen yemek platformu Tıkyemek’i tanıtmak için düzenlediği basın toplantısında, "Esnafın güldüğü, müşterinin mutlu olduğu yemek platformunu ülke çapında standart
Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Enver Yaman’ın aziz hatırası, Niğde’de bir eğitim kurumunda ebediyen yaşatılacak.Şehit Piyade Uzman Çavuş Enver Yaman’ın ailesinin talebiyle yürütülen çalışmalar sonucunda, Edikli Çok Programlı Anadol
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a yaptığımız şeyi yapmasaydık Orta Doğu’da barış sağlanamazdı, imzalanan bir anlaşma olmazdı. İran’ın gücü ve prestiji büyük ölçüde azaldı. Orta Doğu’da en büyük tehlike onlar" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok iyi tanıyorum ve hepinizin bildiği gibi, o benim çok iyi bir arkadaşımdır. Ona inanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Netanyahu da ona saygı duyuyor" dedi.
03Trump: “Türkiye’ye F-35 satışını çok ciddi olarak düşünüyoruz"
04Bursa’da tekel bayisine silahlı saldırı: 2 yaralı
05Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu
06Iğdır’da aç kalan 3 vaşak köye indi
07Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük