Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Kasım 2022 - 16:53 Yorum: 0

Sultangazi’de, konut sorunu çözüldü

Sultangazi Belediyesi, ilçeyi daha modern bir görünüme kavuşturmak için dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Sultangazi’de, konut sorunu çözüldü

Sultangazi Belediyesi, ilçeyi daha modern bir görünüme kavuşturmak için dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçedeki sosyal donatı alanlarının sayısı her geçen gün daha da artarken, yaşanan mülkiyet sorunları da bir bir çözüme kavuşturuluyor.

Kentsel tasarım projeleri ile ilçenin çehresini değiştiren Sultangazi Belediyesi, vatandaşların sosyal yaşam kalitesinin artması için çalışmalarını sürdürüyor. Sultangazi Belediyesi, imar planlarında donatı alanı olan; park, çocuk bahçesi, yol ve tesis olarak planlanan ancak üzerinde yapılaşmaların bulunduğu alanları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ iş birliğinde kamuya kazandırıyor.

Donatı alan üzerinde bulunan derme çatma gecekondular yıkılarak yerine park, yeşil alan, sosyal tesis gibi projeler yapılıyor. Vatandaşın mağduriyet yaşamasına izin verilmeden, eski konutların bulunduğu yerlere yapılacak yaklaşık 48 bin metrekarelik yeni sosyal donatı alanlarıyla Sultangazi'nin yeni yeşil alanlar kazanması planlanıyor.

"40 yıllık konut sorununu çözüme kavuşturduk"

Donatı alanında kalan gecekondu sahibi ailelerin mağdur edilmeden konut sahibi yapıldığının altını çizen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Yeşil alan, donatı alan üzerindeki gecekonduların sahibi 29 aileye Kayaşehir'den daire vererek 40 yıllık konut sorununu çözüme kavuşturduk. İlçede donatı alan çalışmalarımız hala devam etmektedir" diye konuştu.

"Yeşil alanların sayısını artırıyoruz"

Donatı alanlarıyla daha yeşil bir Sultangazi inşa ettiklerini belirten Başkan Dursun, "Donatı odaklı bir dönüşüm yaparak yeşil alan ve parklarımızın sayısını her geçen gün artırıyoruz. Yeşil alanın yanında donatı alanlarımıza okul, sosyal tesisler inşa ederek ilçe sakinlerimizin yaşam kalitesini yükseltiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber