Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 04 Temmuz 2023 - 11:32 Yorum: 0

Kadın girişimci, fındığa katma değer katıyor

Giresun’un Görele İlçesinde yaşayan 27 yaşındaki Fulden Çavuşoğlu, ailesiyle birlikte ürettiği fındığı kurduğu atölyede işleyerek kendi markasıyla pazarlıyor.Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olan Çavuşoğlu,...

Kadın girişimci, fındığa katma değer katıyor

Giresun’un Görele İlçesinde yaşayan 27 yaşındaki Fulden Çavuşoğlu, ailesiyle birlikte ürettiği fındığı kurduğu atölyede işleyerek kendi markasıyla pazarlıyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olan Çavuşoğlu, ailesiyle birlikte ürettiği fındığı kurduğu atölyede işleyerek kendi markasıyla pazarlıyor.
Kendi markasıyla fındık üzerine iş kurmak için araştırmalara başlayan Çavuşoğlu, fındığa katma değer sağlayan küçük bir işletme olduğunu ifade ederek, “Okuldan mezun olduktan sonra uzun süre ne yapabileceğimi araştırdık ve sonunda kendi yöremize ait bir işletme kurarak fındığa katma değer sağlayacak bu işletmeyi kurmaya karar verdik. Yaklaşık 700 bin liraya maal olan işletmenin İşletmenin 100 bin lirası KOSGEB desteğidir. Atölyemizde bir ton civarında fındığı işleyip kavrulmuş iç fındık ve fındık ezmesi olarak iç piyasada pazarlıyoruz” dedi.

Yurtdışında da markalaşma çalışmaları yürütülüyor
Fındığa katma değer sağladıklarını da ifade eden Çavuşoğlu, “Ailem neredeyse üç nesildir fındık üreticisidir ancak hak ettikleri karşılığı alamadıklarını düşünüyorum. Fındık bahçelerine o kadar emek harcanıyor ama hammadde olarak satılıyor, yabancılar alıp işleyip mamul haline getirip daha yüksek fiyatlarla tekrar bize satıyorlar. Fındıktan hak ettiğimiz emeğin karşılığını almanın en iyi yolu katma değer sağlayacak mamüller üretmektir. Ben de bunu düşünerek böyle bir aile işletmesi kurdum. İlk zamanlarda kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünleri başka bir atölyede işlemden geçiriyordum. Bunu yaparken de sürekli işlemleri kontrol ettim ve tüm paketleme süreçlerini kendim yürüttüm. O zamana kadar logomu çıkardım, marka tescilimi aldım. Daha sonra kendi makinelerimizi alıp, hem kendi üretimimize sahip olup hem de diğer üreticileri destekleyeceğimizi düşünerek makineleşme yoluna girdik. Her geçen gün biraz daha iyiye gidiyoruz. Kendi fındığımızı işliyoruz, bu şekilde değerine ulaştırmış oluyoruz. Yurt içinde pazar payını artırmak, yurt dışında da marka çalışmaları gerçekleştirerek ihracat yapmak istiyorum” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber