MENÜ

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Yayınlanma: 30 Mart 2026 16:47 Güncelleme: 31 Mart 2026 08:15
Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Berlin’e gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile bir araya geldi. Suriye’nin yeniden inşası, güvenlik politikaları, karşılıklı ekonomik yatırımlar ve bölgesel istikrar konularının ön plana çıktığı görüşmenin ardından Merz ve eş-Şara basın toplantısı düzenledi. Ahmed eş-Şara, Suriye ile Almanya arasındaki ortaklığın bugün itibarıyla yeniden resmi çerçeveye oturtulduğunu belirterek, iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Suriye’nin iç güvenliğine dair net mesajlar veren Şara, devlet mekanizması dışında hiçbir silahlı güce izin verilmeyeceğini vurguladı. Tüm Suriyelilerin güvenliğini istisnasız bir şekilde sağlamak amacıyla güç kullanımının yalnızca devletin tekelinde olacağını belirtti.

"Hukukun üstünlüğünün herkes için geçerli olacağı bir sistem inşa ettik"
"Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" diyen Suriye Devlet Başkanı Şara, ülkesinin kültürel ve etnik çeşitliliğine dikkat çekerek, hukukun üstünlüğünün herkes için geçerli olacağı bir sistem inşa ettiklerini ifade etti.
Almanya’nın Suriyeli mültecilere yönelik geçmişteki tutumundan övgüyle bahseden Ahmed eş-Şara, "Almanların, parçalanmış hayatlarını yeniden kurmaları için Suriyelilere kapılarını nasıl açtığını asla unutmayacağız" dedi.

"Döngüsel göç modeli üzerinde çalışıyoruz"
Suriyeli lider, Almanya’yı "karanlık denizler üzerinde ışıktan köprüler kurmayı bilen bir ortak" olarak nitelendirerek, Almanya’daki nitelikli Suriyelilerin ülkelerinin inşasına katkıda bulunmasını sağlayacak bir "döngüsel göç modeli" üzerinde Alman makamlarıyla birlikte çalıştıklarını açıkladı. Suriyeli lider, "Almanya’daki Suriyeliler, ülkelerinin yeniden inşasında kilit bir rol oynayacak" diye konuştu.
Almanya’nın önde gelen şirketlerinin temsilcileriyle gerçekleştirilen görüşmelerin son derece verimli geçtiğini belirten Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Suriye’nin çökmüş durumdaki altyapısının onarımı için Alman yatırımlarına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

"Suriye, tedarik zincirleri ve enerji nakil hatları için güvenli bir koridordur"
Basın toplantısında bölgesel gelişmelere de değinen Ahmed eş-Şara, Suriye’nin Körfez Arap ülkeleriyle dayanışma içinde olduğunu belirterek, İran’ın bu ülkelere yönelik saldırılarını kınadı. Suriye’nin küresel ticaret için stratejik konumuna dikkat çeken eş-Şara, "Suriye, tedarik zincirleri ve enerji nakil hatları için güvenli bir koridordur ve bunu anlamak için bir savaş yaşamamıza gerek yok. Tedarik zincirleri ve enerji akışı için güvenli limanlar oluşturmak amacıyla bölge ülkeleriyle aktif bir şekilde görüşmeler yürütüyoruz" şeklinde konuştu.
ETİKETLER: Suriyeli, lider, eş-Şara:, "Terörle, mücadele
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

BBP Genel Başkanı Destici; "Antalya ile Erzurum’a doğal gazın aynı fiyatta verilmesini doğru bulmuyoruz"

BBP Genel Başkanı Destici; "Antalya ile Erzurum’a doğal gazın aynı fiyatta verilmesini doğru bulmuyoruz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Erzurum’da basın mensupları ile kahvaltı programında biraraya geldi.Partisinin Erzurum il kongresine katılmak üzere dün Erzurum’a gelen BBP Genel Başkanı Destici, bugünde Palandöken Kayak Merkezi’n

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30