Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ramazan 2015 04 Ağustos 2013 - 13:01 Yorum: 0

Suriyeli mültecilere iftar yemeği

Suriyeli Mültecilere Işık Kadınlar Derneği öncülüğünde iftar yemeği verildi.

Suriyeli mültecilere iftar yemeği

MALATYA GÜNCEL - Suriyeli Mültecilere Işık Kadınlar Derneği öncülüğünde iftar yemeği verildi.

Rüya düğün salonunda gerçekleştirilen programa Suriyeli mültecilere yardım komisyonu ve İzollu vakfı başkanı Halit Yağ, Işık kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay, Ramazan ayı boyunca Suriyeli mültecilere iftar veren iş adamları Ahmet Karakaş, Osman Tomo,Bayram Özkaya, Mehmet Orhanoğlu ve 400 suriyeli mülteci katıldı.

Işık Kadınlar Derneği başkanı Aysel Çelikyay yaptığı konuşmada “Sayın valimiz Vasip Şahin’in himayelerinde yürütülen Kardeş Aile Projesi kapsamında bu gün 4. iftarımızda birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Kuranı kerimin okunmasından sonra bir konuşma yapan Işık Kadınlar Derneği başkanı Aysel Çelikyay konuşmasında “Bugün bu iftar sofrasında bir araya geldiğimiz Suriyeli kardeşlerimiz korkunç bir savaşın içerisinden çıkıp geldiler. Suriye’de üç yılla yakın bir zamandır Müslüman kanı akıyor ve ne yazık ki dünya bunu sadece izliyor. Suriye’ye bu zulmü reva gören ve zulüm ile ayakta kalmaya çalışan caniler yakında yok olup gideceklerdir inşallah. Suriye bizim komşumuz ve kardeşimizdir acıları bizim acımızdır. Bizler Işık Kadınlar Derneği olarak ramazanda 1340 Suriyeli kardeşimizle iftarda birlikte olduk. Ramazandan sonra da Kardeş Aile projesi kapsamında bu kardeşlerimizle yakından ilgilenecek ve onlarla sürekli olarak irtibat halinde olup, yalnızlıklarına arkadaş ve yaralarına merhem olmaya çalışacağız. Dileğimiz bu menfur savaşın bir an önce bitmesi ve bu kardeşlerimizin sağ salim evlerine dönmeleridir. .

Suriyeli mültecilere ülkemizin kapılarını açan onları bu elim acısını paylaşan başta Sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Kardeş aile projesi kapsamında Suriyeli kardeşlerimizle bir araya gelmemizi sağlayan sayın valimiz Vasip Şahin’e, vali yardımcımız Latif Memiş’e bu akşamki iftar yemeğini veren iş adamları Bayram Özkaya, ya ve bundan önceki iftar yemeklerini veren Ahmet Karakaş, Osman Tomo, Mehmet Orhanoğlu’na tüm katılımcılar adına teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hayırlarını kabul etsin kendilerine cennet nasip etsin inşallah.

Suriyeli mültecilere yardım komisyonu ve İzollu Tepe Derneği başkanı Halit Yağ Arapça olarak yaptığı konuşmada “Kardeşlerim sizin acınızı kalbimizde hissediyoruz. Yarın kadir gecesi bin aydan daha hayırlı olan bu gecede kurtuluşunuz için çokça dua edin. Zalimleri Allahın mahkemesine havale edin. Dileğimiz inşallah bu savaş biter ve evlerinize döner hicretinizin mükâfatını alırsınız. Bayramdan sonrada Kardeş Aile projesi kapsamında sizlerin yanında olacağız. Bu anlamda Kardeş Aile projesine desteklerinden ve duyarlı çalışmalarından dolayı Işık Kadınlar derneğini kutluyorum” dedi.

İftar Programı ramazan boyunca iftar yemeği veren iş adamlarına plaketlerin sunulmasıyla sona erdi.

ETİKETLER: malatya , iftar , suriye , haber
Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber