MENÜ

SYS Grup ihracatta hız kesmiyor

Küresel arenada CANiK markasıyla öne çıkan SYS Grup, 2024’te yüzde 27’lik ihracat artışıyla Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasında 165’inci sıraya yükseldi. Savunma ve havacılık sanayisinde ilk 10’daki güçlü konumunu koruyan Grup, ihra...

Yayınlanma: 02 Temmuz 2025 10:23 Güncelleme: 05 Eylül 2025 01:56
SYS Grup ihracatta hız kesmiyor

Küresel arenada CANiK markasıyla öne çıkan SYS Grup, 2024’te yüzde 27’lik ihracat artışıyla Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasında 165’inci sıraya yükseldi. Savunma ve havacılık sanayisinde ilk 10’daki güçlü konumunu koruyan Grup, ihracattaki istikrarlı yükselişiyle dikkat çekiyor.
SYS Grup, bünyesindeki şirketlerin oluşturduğu bütünleşik ekosistem, yüksek katma değerli ürünler, etkili satış-pazarlama stratejisi ve tasarımdan satış sonrasına kadar uzanan uçtan uca müşteri deneyimi yaklaşımıyla ihracat performansını sürdürülebilir şekilde büyütmeye devam ediyor.
Türk savunma sanayiinin "ihracat odaklı büyüme" stratejisini en başarılı şekilde hayata geçiren şirketlerden biri olan SYS Grup, 2024 yılında da ihracattaki güçlü performansını sürdürdü. Grup şirketlerinin uluslararası pazarlardaki başarısı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan "Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı" araştırmasında bir kez daha tescillendi.
2023 yılında 136 milyon dolar ihracat hacmiyle Türkiye genelinde 267. sırada yer alan SYS Grup, 2024 yılında yüzde 27 artışla 172 milyon dolar ihracat hacmine ulaştı ve ihracat şampiyonları listesinde 102 basamak birden yükselerek 165’inci sıraya yerleşti.
SYS Grup bu artışla savunma ve havacılık sanayisinde en fazla ihracat yapan şirketler arasındaki yerini de sağlamlaştırdı. 2021 yılında ilk kez sektörel ihracatta en iyi performansa sahip 10 şirket arasına adını yazdıran SYS Grup, 2024 yılında 171 milyon 756 bin 832 dolarlık ihracat hacmiyle sektörel ihracatta 9. sırada yer aldı.
SYS Grup, bünyesindeki markaları ortak bir vizyonla yöneterek küresel ölçekte sürdürülebilir büyümesini güçlendiriyor. CANiK’in tabanca ve ağır makineli tüfekleri, AEI Systems’ın orta kalibre top sistemleri, UNIROBOTICS’in uzaktan komutalı silah çözümleri, CANiK ACADEMY’nin eğitim programları ve MECANiK’in taktik aksesuarları; uzmanlığı, çeşitliliği ve stratejik bütünlüğüyle öne çıkan bir savunma ekosistemi oluşturarak uluslararası pazarlarda istikrarlı başarı getiriyor.
SYS Grup, oluşturduğu ekosistemin gücüyle yıllık 500 bin adet tabanca, 5 bin uçaksavar, 250 orta kalibre top ve 250 atış kontrol sistemi üretimi kapasitesiyle "ateşli silahlar" ürün grubunda dünyanın önde gelen ve güvenilir tedarikçilerinden biri olarak dikkati çekiyor. SYS Grup, başarıyla uyguladığı strateji sonucunda CANiK markasıyla dünyanın en büyük 5’inci ateşli silah üreticisi konumuna geldi. Türkiye’nin tabanca ihracatının %75’ini gerçekleştiren SYS Grup, bu alandaki liderliğinin yanı sıra 12,7 mm ağır makineli tüfek satışında dünyanın en büyük tedarikçilerinden biri olarak öne çıkıyor. Ağır makineli tüfek ihracatının neredeyse tamamını gerçekleştirerek sektör lideri olan SYS Grup, dünyada 30x113 mm silah sistemlerini üretebilen üç firmadan biri olarak global ölçekte başarıya imza atıyor.
Üretiminin yüzde 95’ini ihraç eden, dört kıtada 70’den fazla ülkeye ürün ve hizmet sunan SYS Grup, global ölçekte yürüttüğü satış ve pazarlama faaliyetlerini; yerel ihtiyaçlara uygun çözümler, etkin tanıtım stratejileri ve uzun vadeli iş birlikleriyle destekleyerek, bu sayede ihracat kabiliyetini istikrarlı biçimde büyütüyor.
SYS Grup, son dönemde yaptığı Birleşik Krallık ve ABD yatırımlarının ciroya etkilerini, 2024 yılının sonlarında satışına başladığı silah ve kule sistemlerinin ekonomik karşılığını tüm yıla yayılmış şekilde ilk kez 2025’te alacak. SYS Grup bu gelişmelerin katkısıyla 2025 yılında ihracat rekorunu daha da geliştirerek ihracat arenasındaki başarılarını sürdürmeyi hedefliyor.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Dolar 49,34 liradan, euro 55,33 liradan işlem görüyor

Dolar 49,34 liradan, euro 55,33 liradan işlem görüyor

Haftanın ilk işlem gününde döviz kurlarındaki hareketlilik sürüyor. 12 Ekim saat 08.20 itibarıyla dolar/TL yüzde 0,12 artışla 49,3385 liradan satılırken alış fiyatı 49,3212 lira oldu. Euro/TL ise yüzde 0,02 düşüşle 55,3304 liradan işlem gördü. Euroda alı

10 koyunla başlayan 4 çocuk annesinin en büyük hedefi çiftlik kurmak

10 koyunla başlayan 4 çocuk annesinin en büyük hedefi çiftlik kurmak

Cizre Dirsekli Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi eski öğretmen Gülbahar Bağdur, evlatları gibi baktığı 250 koyunuyla her gün sabahın erken saatlerinde başladığı emeğini, kendi elleriyle ürettiği süt ve peynirlerle taçlandırıyor. Hayvancılığa ilk olarak

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

33396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ değişikliğiyle, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı maddesi kapsamındaki uygulamanın süresi uzatıldı. Düzenlemeye göre, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden kaynaklanan kur farkı za

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Resmî açıklamaya göre, kamu sermayeli katılım finans kurumlarının tek çatı altında toplanmasını hedefleyen stratejik adımın ilk aşaması 7 Ekim’de imzalanan pay devir sözleşmeleriyle tamamlandı. Bu hamleyle sektörün rekabet gücünün artırılması ve katılım f

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat maliyet endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,59 arttı. Aylık bazda malzeme endeksi

Döviz kurlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
19
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
13
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
9
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3